Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שלישי, 24 בנובמבר 2015

סופגניות















השנה הכנתי סופגניות קלאסיות מטוגנות שמנמנות ועסיסיות ולציפוי השתמשתי בלוטוס והרבה לוטוס , (הרי אתם יודעים שאני משוגעת על הממרח !!!) כמובן שהוספתי  המון גודיס כמו שוקולד לבן, קוקוס קלוי, מרשמלו קטנטנים, שוקולד , וסוכריות וזה טעיםםם' השילוב של הלוטוס פשוט מדהים ,
הסופגניות טעימות ונשארות טריות לאורך זמן בגלל השימוש בשמרית עם משפר האפייה, הבצק רך ונעים ולאחר הטיגון נשאר עסיסי ורך , אז קדימה למתכון ......

חומרים לכ- 15 סופגניות :

4.1/2 כוסות קמח
1/2 שקית שמרית (25גרם)
1/2 שקית משפר אפייה
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
קורט מלח
1 כף ליקר אמרטו/ברנדי
75 גרם חמאה מומסת
3/4 כוס חלב

שמן לטיגון עמוק

לציפוי : ממרח לוטוס, קוקוס קלוי,שוקולד לבן ,סוכריות צבעוניות, מרשמלו קטנטנים, שבבי שוקולד מריר, שערות חלבה .

אופן הכנה:
במיקסר עם וו לישה (או ללוש ידנית) נשים את כל החומרים,  קמח , 1/2 שקית שמרית ,1/2 שקית משפר אפייה,  75 גרם חמאה מומסת , 3/4 כוס חלב, 2 ביצים, 1/2 כוס סוכר , 1 כף ליקר, קורט מלח,  לערבב היטב עד לקבלת בצק גמיש ואחיד, לכסות את קערת המיקסר במגבת ולהתפיח כ-1 שעה או עד להכפלת הנפח.

לאחר שהבצק תפח נחלק ל- 15 חתיכות שוות , נקמח את הידיים וניצור כדור עגול ויפה מכל חתיכה , נניח על גבי נייר אפייה חתוך לחתיכות ומקומח, כל כדור על נייר אחד. נכסה במגבת מטבח נקייה עד להכפלת הנפח כ3/4 שעה
(אנו מניחים את הסופגניות על נייר בנפרד על  מנת שיהיה לנו קל להרים את הסופגניות לטיגון לאחר ההתפחה מבלי לפגוע בהן)

נחמם שמן  במחבת לטיגון עמוק ולטמפרטורה נמוכה / בינונית 170 מעלות (כדי שהסופגנייה תאפה גם מבפנים ולא תקבל רק צבע), נכניס את הסופגניות לתוך השמן ונטגן עד להזהבה , נוציא ונקרר מעט את הסופגניות ,

בקערית נמיס 3 כפות ממרח לוטוס לחצי דקה במקרוגל נעביר לשקית זילוף או שקית אוכל קטנה , ניצור חור קטן ונזלף על הסופגנייה עד לקבלת ציפוי אחיד, נניח על גבי צלחת הגשה,
נמתין כ-2 דקות עד שהרוטב מתייצב ונפזר כל תוספת שאוהבים ממליצה בחום על לוטוס וקוקוס קלוי.

שוקולד לבן : אני ממיסה במקרוגל בתוך שקית זילוף לדקה וזה מוכן.

תהנו .........











אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)