Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שני, 30 בנובמבר 2015

ספינז' מרוקאי כל השלבים











ספינז` איך אפשר לתאר את התענוג הזה סופגנייה שמנמנה מצופה בסוכר עונג צרוף שווה כל קלוריה בכל ביס לא יכולה לעמוד בפיתוי (מותר לנו פעם בשנה לזלול אפילו יותר מאחד!!!!) שיהיה לנו חנוכה שמח!!

חומרים לכ-30 יחידות
1 ק"ג קמח רגיל
25 גרם שמרית (חצי שקית )
 1 כף מלח (שטוחה)
 1 ביצה
 2 שקיות סוכר וניל
 3 כפות סוכר
 4-5 כוסות מים חמימים (כוס חד פעמית שתייה קרה )
 שמן לטיגון עמוק

אופן הכנה
בקערה גדולה שמים את הקמח מוסיפים כף מלח ומערבבים קלות, יוצרים גומה במרכז הקערה, מוסיפים סוכר, ביצה מערבבים מעט בעזרת כף מוסיפים שמרים ו-3 כוסות מים מערבבים בעזרת הכף את הקמח עם כל הנוזלים ממשיכים לערבב היטב ומוסיפים בהדרגה את כוס המים הרביעית (ומערבבים עדיין עם הכף ) עד שמקבלים בצק אחיד ודביק מאוד , מרטיבים את יד אחת ולשים בצורה מעגלית עד שהבצק הדביק משנה את צבעו ללבן יותר , ללוש בערך כ-7 דקות, לאחר מכן מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעל מגבת לחה מניחים במקום סגור (כמו תנור ) להתפחה כ-1 שעה או עד להכפלת הנפח , לאחר שהבצק תפח , מרטיבים מעט את היד במים ולשים בצורה מעגלית  כ-1 דקה (הבצק נוחת לגמרי זה בסדר ) מניחים להתפחה נוספת של 1/2 שעה .

מחממים שמן בסיר/ מחבת רחבים לטיגון עמוק , כשהשמן חם מכינים את הסופגניות,
שמים לידנו קערה עם מים מהברז ,מרטיבים ידיים לוקחים חתיכה מהבצק בגודל קצת יותר גדול מכדור פינג פונג, יוצרים חור במרכז (לא לפחד זה מאוד פשוט ) ומניחים בשמן החם
***על מנת שהחור בסופגניה יהיה ברור לוקחים ידית של מזלג ממתכת וכשהסופגניה בתוך השמן (ישר איך ששמים אותה) שמים את ידית המזלג בחור של הסופגניה ופותחים מעט (זזים ימינה ושמאלה עם ידית המזלג כמה שניות ומוציאים את הידית).
מטגנים עד להזהבה/ השחמה בצד אחד והופכים לצד השני , מוצאים לנייר סופג, מקררים מעט לפני ההגשה ,
ההגשה: טובלים את הספינז` בתוך צלחת עם סוכר ומגישים (אפשר להוסיף קינמון למי שאוהב).


מרקם הבצק לפני ההתפחה










תגובה 1:

  1. אני טעמתי והיה מדהיםםםםםםםם!! אחד הטעימים שאכלתי

    השבמחק

אשמח לתגובות :)