Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שלישי, 17 בנובמבר 2015

עוגת פירורים מוס שוקולד ופרלין אגוזי לוז


 

עוגת פירורים עם מוס שוקולד איכותי ופרלין אגוזי לוז , עוגה עשירה טעימה ומיוחדת, הפרלין בשילוב הפירורים נותן טעם  אגוזי ומיוחד למוס השוקולד, עוגה שכיף לישר!!
תבנית קפיצית קוטר 26 
חומרים לפרלין אגוזי לוז:
120 גרם אגוזי לוז קלויים (לקלות את האגוזים בחום 180 מעלות כ- 10 דקות בלבד (עד להזהבה)
3/4 כוס סוכר לבן
1 כף מים
 אופן הכנת פרלין :
לשמן נייר אפיה בשמן להניח בצד,
במחבת רצוי טפלון לשים את הסוכר וכף מים להמיס עד לקבלת קרמל זהוב, זה נעשה בשלבים, בהתחלה מתקבלים גבישי סוכר ואז לאט לאט הסוכר נמס ומתקבל הקרמל ,( צריך להשגיח כי זה נשרף מהר), להסיר מהאש (זהירות רותח ) ולהכניס את האגוזים למחבת לשפוך את האגוזים על נייר האפייה המשומן ולקרר לאחר כשעה  יש לשבור גס את הפרלינים שנוצרו ולטחון גס במג'ימיקס , מתקבלת תערובת זהובה של אגוזים מסוכרים.
חומרים לבסיס:
1.1/2 כוסות קמח תופח
1/3 כוס סוכר,
 150 גרם חמאה,
 3 חלמונים(צהוב )
אופן הכנה בסיס:
לערבב הכל עם מזלג עד שנוצרים פירורים בלבד , לשטח 2/3 מהבצק על תבנית 26 עגולה מרופדת בנייר אפיה (לא חובה), את ה-1/3 הנותר לשטח כמו פיתה (לא דק)  על תבנית קטנה ולאפות ביחד בחום בינוני עד שמזהיב, להוציא מהתנור ולקרר.
חומרים למוס:
250 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו
2 שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
2 כפות אינסטנט פודינג שוקולד
אופן הכנה מוס: 
 לשים בקלחת 250 גרם שוקולד מריר ו-1 שמנת מתוקה לחמם על אש בינונית עד להמסת השוקולד וקבלת בלילה חלקה לקרר ולהכניס למקפיא ל- 1 שעה , לאחר שהתקרר (המסה מוצקה זה בסדר )  להעביר לקערת המיקסר להוסיף 1 שמנת מתוקה ,1/2 כוס חלב, ו- 2 כפות איסטנט פודינג שוקולד להקציף עד לקבלת מוס יציב , לשפוך על הבסיס הקר שהכנו, לפזר פרלין אגוזי לוז,
לפורר את 1/3 העוגה שאפינו לפרורים ולפזר מעל הפרלין בצורה שווה ולקרר כ-8 שעות
(במידה ואין זמן להכניס למקפיא ל-2 שעות ולהוציא למקרר).

 















rich and unique taste, combined praline crumbs gives a nutty flavor and a special chocolate mousse cake is fun to straighten !!

Diameter springform mold 26

Hazelnut praline materials:
120 grams of roasted hazelnuts (roast the nuts in the heat to 180 degrees about 10 minutes (until golden brown)
3/4 cup white sugar
1 tablespoon water

 Preparation Perlin:
Oiled baking paper with oil and set aside,
Pan preferably Teflon put the sugar and a tablespoon of water to melt until the caramel gold, it is done in stages, initially obtained from sugar and then gradually the sugar has dissolved and the obtained caramel (have to watch because it burns quickly), remove from heat (be careful boiling) and put the nuts to the pan pour the nuts on the oiled baking paper and refrigerate,
after one hour break has created pralines rough and coarse grind Bmg'imiks, golden mixture of candied nuts.

Base materials:
1.1 / 2 cups self-rising flour
1/3 cup sugar,
 150g butter,
 3 egg yolks

Preparation basis:
Mix everything with a fork until crumbs put only 2/3 of the dough into the mold 26 round lined with baking paper (optional), the -1/3 remaining area as pita (not thin) on a small format and bake together over medium heat until golden, remove from oven and cool.

Materials Mousse:
250g dark chocolate 70% cocoa solids
500 ml heavy cream
1/2 cup milk
2 tablespoons instant chocolate pudding(optional)

Preparation Moss:
Put pot 250 grams of dark chocolate and 250ml heavy cream,
heat over medium heat until chocolate melts and smooth, cool and put in freezer for 1/2 hour, after cooled ,
transmit mixer bowl add 250ml haevy cream , 1/2 cup milk and 2 tablespoons Aistnt chocolate pudding and whisk until a stable mousse, Move the moose to the base prepared, sprinkle Hazelnut praline,
 sprinkle cake crumble muffin crumbs ( sprinkle over the praline evenly)
 and refrigerate 8 hours
(If there is no time to put in the freezer for 2 hours and remove the refrigerator).

2 comments:

  1. וואו איזו עוגה מרשימה וכנראה טעימה!!!
    יש דרך להכין אותה פרווה ? את המוס הכוונה? אפשר להחליף את החלב במים? חלב סויה?
    תודה רבה
    יפעה

    השבמחק
  2. היי תודה העוגה מאוד מיוחדת :)
    לא ניסיתי אבל אפשר להחליף את החלב בחלב קוקוס
    ואת השמנת מתוקה לשמנת פרווה
    בהצלחה,
    אשמח לדעת איך יצא

    השבמחק

אשמח לתגובות :)