Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום חמישי, 10 בדצמבר 2015

חמין








חמין מבחינתי זה טעם וריח של בית בשבת בבוקר, להתעורר לניחוח המיוחד שממלא את הבית , רצוי לאכול אותו בשבת קרה וגשומה, עם כל המשפחה שמתענגת על הסיר הגדול שיוצא! גם אם לא התכוונו...
הכי טעים לי זה החמין של אמא מרגו סמיך מתקתק מתובל ועם טעם של עוד ..... ליד החמין אמי תמיד מגישה חיטה מבושלת עם שום מאוד טעימה .

סיר 10 ליטר רחב
1/2 ק"ג שעועית לבנה מושרת לילה לפני במים
1.5 ק"ג בשר שריר
3 יחידות מח עצם
12 יחידות תפוחי אדמה בינוניים
12 ביצים
3/4 כוס שמן
3 כפות פפריקה מתוקה
1 כף גדושה  כורכום
1 כף שטוחה פלפל שחור
2 כפות מלח
2 כפות מרק עוף
2 כפות דבש

סיר חיטה:
 500 גרם חיטה (להשרות במים כשעתיים)
1/2 כוס שמן
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף כורכום
1/2 כפית פלפל שחור
1 כף מלח
1 ראש שום שלם מפורק לא מקולף ושטוף


אופן הכנה חמין :
מבשלים בסיר עם מים את הביצים 10 דקות.

בסיר שמים 3/4 כוס שמן , מסדרים את השעועית,  מעל שמים את הבשר ומח העצם,
מקלפים את תפוחי האדמה ושמים מעל הבשר
מוסיפים את התבלינים: 3 כפות פפריקה,1 כף כורכום,1 כף שטוחה פלפל שחור, 2 כפות מלח, 2 כפות מרק עוף ודבש
ממלאים את הסיר במים רותחים בגובה החמין,  מביאים לרתיחה, מוסיפים את הביצים , מבשלים עד שתפוח האדמה רך , טועמים מתקנים תיבול ומכבים את האש בודקים את הנוזלים בחמין במידה וחסר מוסיפים מעט מים רותחים שיהיו בגובה  החמין.

בערב בשעה 20:00 שמים את הסיר על פלטה חשמלית מכסים את  הסיר ב2 מגבות גדולה מקופלות ונותנים  להתבשל כל הלילה (לשים לב שהמגבת לא באה במגע עם הפלטה החשמלית )
אנחנו אוכלים בשעה 13:00 אם אתם אוכלים מוקדם יותר תיקחו בחשבון שהחמין צריך להיות כ-16 שעות על הפלטה.

מוקדם בבוקר בודקים אם חסרים נוזלים ,במידה וכן  מוסיפים מים רותחים,
טיפ של אמא מרגו להניח נייר אפייה (שגזרנו לקוטר המכסה ) על החמין כך השכבה העליונה נשארת רכה ולא משנה את הצבע שלה.

סיר חיטה:
שמים את כל החומרים בסיר מבאים לרתיחה , מנמיכים את האש מבשלים כ-20 דקות עד שהחיטה רכה .
מאחסנים במקרר ,
בבוקר לשים את הסיר על הפלטה לפחות ל 4-5 שעות לכסות במגבת ולערבב מידי פעם .

להגיש לצד החמין בתאבון ...


















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)