Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום חמישי, 24 בדצמבר 2015

צלי בשר



הכנתי צלי בשר בבישול ארוך עם תפוחי אדמה בתנור בסיר רוסטר (צלייה) צורת הגשה : מהסיר לשולחן, ממליצה בחום הבשר יוצא רך ועסיסי תפוחי האדמה מקבלים צבע משגע ממש נמסים בפה,  מקור המתכון שיפרה שקל המוכשרת וחברה טובה שלי, יצא טעים ומשובח,  שימו לב : יש להשרות את הבשר לילה לפני ההכנה במרינדה צריך לקחת בחשבון שהצלי נאפה בתנור 6 שעות לפני ההגשה .

סיר רוסטר 34X24 
חומרים:
2 ק"ג נתח כתף 5 טרי
1/2 בקבוק יין אדום מתוק
1 כף גדושה חרדל דיז'ון גרגרים
4 עלי דפנה
8 פלפל אנגלי שלם
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה
1 כפית זרעי כוסברה
1 כף מלח גרוס
1 כף פלפל גרוס
1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1/4 כוס רוטב טריאקי
1/2 כפית שבבי צ'ילי חריף
1/4 כוס שמן זית
1 ראש שום רחוץ
2 מקלות סלרי
1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים

אופן הכנה :
לרחוץ את הבשר במי ברז ליבש ולשים בסיר הצלייה,

לשים על הבשר 1 כף גדושה חרדל דיז'ון גרגרים, 1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק, 1/4 כוס רוטב טריאקי,
למרוח את הבשר בכל הרטבים,

לפזר על הנתח 1 כפית כמון, 1 כפית פפריקה מתוקה, 1/2 כף פלפל גרוס, 1/2 כפית שבבי צ'ילי חריף וחצי כף מלח גס,

לשפוך את היין המתוק בתוך הסיר (לא!! על הנתח) להוסיף עלי דפנה, פלפל אנגלי שלם, וחצי כף מלח גרוס,
לשים 1 ראש שום שלם , 2 מקלות סלרי לסגור במכסה ולהכניס ללילה במקרר,

למחרת בשעה 11 בבוקר לוקחים 1/4 כוס שמן זית , מוסיפים 1 שן שום מגורדת דק , שופכים על הנתח ומעסים,
מפזרים את 1/2  כף פלפל גרוס ועוד מעט פפריקה,

מקלפים את תפוח האדמה הקטנים ומוסיפים לסיר מכניסים לתנור בחום 150 מעלות ל-3 שעות הופכים את תפוחי האדמה ולאחר מכן מנמיכים לחום 130 לעוד 3 שעות  , מידי פעם בודקים ומפזרים קצת רוטב על הנתח.

בתאבון.
 











תגובה 1:

אשמח לתגובות :)