Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שבת, 5 בדצמבר 2015

שטרודל תפוחים








שטרודל תפוחים עלי פילו קריספים במילוי תפוחים צימוקים אגוזים וקינמון , קינוח קל וטעים יש אפשרות לפרווה, אני אוהבת את הקינוח כמו שהוא אבל אפשר להגיש עם גלידה או קצפת ......
אני מכינה מראש כמות גדולה ומקפיאה ללא אפיה בכלי סגור ואופה לפי הצורך יוצא מצוין ונותן פתרון לאורחים ספונטנים.

חומרים ל-12 יחידות
6 דפי פילו
1/4 כוס שמן
25 גרם חמאה ( או  מחמאה לפרווה)
3 תפוחי עץ גדולים (גרנט סמיט הירוקים)
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס אגוזים קצוצים
2 כפות סוכר וניל
1 כפית קינמון
1 כף מיץ לימון
3 כפות סוכר

אבקת סוכר לקישוט

אופציה להגשה :גלידה/שמנת מתוקה 38% מוקצפת עם 1 כוס חלב ואינסטנט פודינג וניל .

אופן הכנה
מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות בינוניות מערבבים בקערה: תפוחים, צימוקים, אגוזים, 1 כף לימון ,3 כפות סוכר , 2 כפות סוכר וניל, .

ממסים 25 גרם חמאה (או מחמאה לפרווה) בקערית במיקרוגל מוצאים ומוסיפים 1/4 כוס שמן,

מניחים על משטח עבודה נייר אפיה ועליו עלה פילו מברישים אותו בשמן חמאה,
עליו מניחים עוד עלה ומברישים קלות בשמן, חותכים את העלים  ל- 4 ריבועים שווים בקצה כל ריבוע מניחים כף מלאה מתערובת התפוחים והצימוקים מקפלים את הקצה הקרוב למילוי  על המילוי מקפלים את צד ימין ושמאל ומקפלים עד לקבלת מלבן  שמים בתבנית (מרופדת בנייר אפיה ) כשהתפר כלפי מטה , ממלאים את כל עלי הפילו באותה צורה (במידה והשמן נגמר מוסיפים עוד קצת ), מורחים את הריבועים במעט שמן ואופים בתנור שחומם מראש בחום 180 מעלות כ-17 דקות או עד שהמאפים מזהיבים/משחימים מצננים מעט , מפזרים אבקת סוכר ומתענגים.

לשמור במקרר.








Apple strudel crispy phyllo pastry filled with apples and cinnamon raisin walnut, light and tasty dessert can fur, I love dessert like it but can serve with ice cream or whipped cream ......

ingredient for 12 units
sheets phyllo dough 
1/4 cup oil
25 g butter (or butter fur)
3 large apples (Smith Grant Green)
1/2 cup raisins
1/2 cup chopped nuts
2 tablespoons sugar and vanilla
1 teaspoon cinnamon
1 tablespoon lemon juice
3 tablespoons sugar
Icing sugar for decoration

Instructions:
Peel the apples and Chop blocks 1cm / 1 cm 
in bowl, mix: apples, raisins, nuts, 1 tablespoon of lemon, 3 tablespoons sugar, 2 tablespoons sugar and vanilla.

melt 25 g butterin in microwave bowl and add 1/4 cup oil,

Place on a baking paper 1 sheet phyllo dough, brush with oil and butter,
put another sheet phyllo dough  and brush lightly with oil, cut the sheets phyllo dough, into 4 equal squares,
at the end of each square Place a spoonful of apple mixture and raisins Fold the edge nearest filling the sheets phyllo dough  Fold the right side and the left side and fold until the rectangle put format (lined with parchment paper) when the seam towards down, fill the phyllo pastry the same way (when the oil is finished add a little more), Spread the squares in a little oil and bake in preheated oven heat to 180 degrees for 17 minutes or until the pastries are golden / brown,
Cool slightly, sprinkle with powdered sugar and enjoy themselves.
Keep in the refrigerator.

3 תגובות:

אשמח לתגובות :)