Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שבת, 5 בדצמבר 2015

שטרודל גבינה










עלי פילו במילוי גבינה וצימוקים קינוח קל וטעים בצק הפילו נשאר קריספי והמילוי רך מתוק בטעם וניל, יוצרים ביס מושלם

חומרים ל-14 יחידות
8 דפי פילו
1/4 כוס שמן
25 גרם חמאה
250 גרם גבינה לבנה 5% (אפשר 9%)
1 מכל שמנת חמוצה 27% (200 מ"ל)
1/4 כוס צימוקים ( לא חובה)
1 ביצה
2 כפות סוכר וניל
2 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל
2 כפות סוכר

אבקת סוכר לקישוט


אופן הכנה
מערבבים בקערה גבינה לבנה, שמנת חמוצה, צימוקים,2 כפות סוכר , 2 כפות סוכר וניל, ביצה , 2 כפות אינסטנט פודינג וניל.

ממסים 25 גרם חמאה בקערית במיקרוגל מוצאים ומוסיפים 1/4 כוס שמן,

מניחים על משטח עבודה נייר אפיה ועליו עלה פילו מברישים אותו בשמן חמאה,  עליו מניחים עוד עלה ומברישים קלות בשמן, חותכים את העלים  ל- 4 ריבועים שווים בקצה כל ריבוע מניחים כף מלאה מתערובת הגבינה והצימוקים מקפלים את הקצה הקרוב למילוי  על המילוי מקפלים את צד ימין ושמאל ומקפלים עד לקבלת מלבן  שמים בתבנית (מרופדת בנייר אפיה ) כשהתפר כלפי מטה , ממלאים את כל עלי הפילו באותה צורה (במידה שהשמן נגמר מוסיפים עוד קצת ), מורחים את הריבועים במעט שמן ואופים בתנור שחומם מראש בחום 180 מעלות כ-17 דקות או עד שהמאפים מזהיבים/משחימים מצננים, מפזרים אבקת סוכר ומתענגים.

לשמור במקרר.

4 תגובות:

אשמח לתגובות :)