Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום רביעי, 6 בינואר 2016

עוגת קרם פרלין בציפוי שוקולד לבן




עוגת רושם טעימה בסיס פריך קרם שמנת שיכבת פרלין אגוזי לוז וציפוי שוקולד לבן עונג מושלם אין צורך להבהל מאורך המתכון העוגה פשוטה להכנה (את פרלין אגוזי הלוז אפשר להכין לפני ולשמור במקפיא )

חומרים:
תבנית 26 מתפרקת
חומרים לבסיס:
100 גרם חמאה
1 כוס קמח תופח

1/3 כוס סוכר
2 חלמונים (צהוב)

חומרים לפרלין אגוזי לוז: בעוגה זו אנו נשתמש בחצי מכמות הפרלין את היתרה אפשר לשמור במקפיא  
120 גרם אגוזי לוז קלויים (לקלות את האגוזים בחום 180 מעלות כ- 10 דקות בלבד (עד להזהבה)
1/2 כוס סוכר
1 כף מים
חומרים לקרם:
2 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
חומרים לצפוי
150 גרם שוקולד לבן
1/4 כוס חלב
1 כפית חמאה

לקישוט המשולשים עוד  60 גרם שוקולד לבן (לא חובה)

אופן הכנה בסיס:
לשים בקערה את כל החומרים ולערבב עם מזלג עד לקבלת פרורים בלבד (לא ללוש בידיים) לשטח על התבנית ולאפות בחום 180 מעלות כ-20 דקות עד להזהבה להוציא מהתנור ולהניח לבסיס להתקרר.

אופן הכנת פרלין : (אפשר להכין לפני ולשמור במקפיא עד לשימוש)
לשמן נייר אפיה בשמן להניח בצד,
במחבת רצוי טפלון לשים את הסוכר וכף מים להמיס עד לקבלת קרמל זהוב, זה נעשה בשלבים, בהתחלה מתקבלים גבישי סוכר ואז לאט לאט הסוכר נמס ומתקבל הקרמל ,( צריך להשגיח כי זה נשרף מהר), להסיר מהאש (זהירות רותח ) ולהכניס את האגוזים למחבת לשפוך את האגוזים על נייר האפייה המשומן ולקרר לאחר כשעה  יש לשבור גס את הפרלינים שנוצרו ולטחון גס במג'ימיקס , מתקבלת תערובת זהובה של אגוזים מסוכרים
אנו נשתמש במחצית ממנה .

אופן הכנת הקרם :
להקציף 2 שמנת מתוקה עם איסטנט פודינג וניל וכוס חלב לקרם יציב.

הרכבת העוגה:
על בסיס החמאה הקר נמרח מחצית מכמות הקרם עליו נפזר חצי מכמות פרלין אגוזי הלוז , על האגוזים נמרח את יתרת הקרם שנשארה לנו ניישר היטב את הקרם ונכניס למקרר ל- 15 דקות,
כשהעוגה קרה מכינים ציפוי :שמים את כל חומרי הציפוי בקערית למיקרוגל מחממים היטב מוצאים ומערבבים (אם המרקם אינו חלק לאחר שערבבנו היטב יש להוסיף עוד מעט חלב עד לקבלת קרם חלק , לשפוך מיד (זה מתקשה מהר ) על העוגה ולפזר את הציפוי (לא עם כף) להזיז את התבנית בזהירות מצד לצד עד שכל העוגה מצופה להכניס למקרר ל-8 שעות .

במידה ורוצים להכין את קישוטי השוקולד: ממיסים את השוקולד הלבן ( שמים את השוקולד בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים חמים (בן מרי) וממתינים עד להמסת השוקולד  ) מצננים מעט את השוקולד מערבבים "ומשחקים" (טמפרור) עם השוקולד, לאחר שהשוקולד התקרר שופכים אותו בצורה מלבנית אורך כ-30 ס"מ על רוחב 15 ס"מ על נייר אפייה (שנמצא על גבי משטח או תבנית)  מסמנים משולשים ומכניסים למקרר לקרור , מוצאים ומפרידים את המשולשים ,ומקשטים את העוגה

במקום משולשים אפשר לשבור את המלבן שייצרנו לחתיכות גדולות ולא סימטריות ולהצמיד לעוגה יוצא יפהיפה  












אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)