Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום רביעי, 10 בפברואר 2016

אוזני המן





אוזני המן קצת אחרת..... באווירת פורים השתעשעתי לי והכנתי את האוזניים בצורת משולש, יצא מעולה, לא לדאוג הכנתי גם את הצורה המסורתית חג פורים שמח אושר ושמחה לכולכם
לאוזני המן המסורתיים היכנסו לכאן .

חומרים להמוןןןן עוגיות
1 ק"ג קמח
2 שקיות אבקת אפייה
200 גרם חמאה/מחמאה
1 כוס שמן
1 כוס מים

מלית תמרים:
1 חבילה ממרח תמרים (בקופסה לא וואקום)
200 גרם אגוזים
2 כפות קינמון

1 שקית אבקת סוכר לקישוט

מלית פרג:
200 גרם פרג טרי טחון
1 כוס חלב
30 גרם חמאה
 כפות ממרח תמרים
 3 כפות דבש

אופן הכנה פרג : לשים את כל חומרי המלית בקלחת על אש בינונית ולבשל עד שהחמאה נמסה והתערובת אחידה כ-10 דקות לערבב עם כף .

אופן הכנה בצק:
שמים בקערה שמן, מרגרינה, 1 כוס מים , מערבבים ביחד לבלילה, מוסיפים בהדרגה את הקמח תופח כמה שנכנס עד שמתקבל בצק רך ולא דביק (כ3/4 חבילה ).

מחלקים את הבצק ל- 4 יחידות שוות (2 פרג ו2 תמרים)
מקמחים מעט משטח עבודה (אני עובדת על נייר אפיה פחות מלכלך ) מרדדים למלבן שווה, יחידה של הבצק (ראה תמונה) מורחים חצי מכמות הפרג על חצי מלבן, נקפל את החלק ללא המילוי על החלק עם המילוי (אני מרימה את נייר האפייה ומניחה ) חוצים את המלבן שנוצר לחצי (לרוחב נוצרו לנו 2 מלבנים), נחתוך לריבועים שווים ואת הריבועים חוצים למשולשים .
  
מכינים באותה דרך עם ממרח התמרים : מורחים חצי מקופסת הממרח על כל מחצית מלבן מפזרים קינמון ואגוזים קצוצים 
מקפלים באותה דרך וחותכים .
מסדרים בתבנית עם נייר האפייה אופים בחום 180 מעלות כ-30 דקות עד שהעוגיות זהובות.לאחר שהעוגיות מתקררות יש לפזר אבקת סוכר להוציא אותם מהתבנית ולשמור  בכלי אטום.





















תגובה 1:

  1. רעיון מעולה כי אזני המן תמיד נפתחות

    השבמחק

אשמח לתגובות :)