Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום חמישי, 3 במרץ 2016

עוף שלם בתנור












עוף עסיסי וטעים  עם תפוחי אדמה  שלמים נימוחים, כמה שעות טובות בתנור ומקבלים עונג צרוף
חומרים:
1 עוף שלם
2 ק"ג תפוחי אדמה קטנים
כוס וחצי יין מתוק
1/2 כוס מים
6 יחי' פלפל אנגלי
2 יחידות עלי דפנה
5 כפות רוטב צ'ילי מתוק
3 כפות רוטב צ'ילי חריף
1 ראש שום
1.1/2 כפות פפריקה מתוקה
1 שן שום כתושה
1/4 כוס שמן
1 כפית פלפל גרוס
2 כפיות מלח גרוס
1 כף סילאן/דבש

אופן ההכנה :
בסיר צלייה שמים את העוף , מפזרים עליו את הצ'ילי מתוק והחריף, פלפל גרוס, 1/4 כפית מלח גרוס, סילאן , שמן, פפריקה מתוקה ושן שום כתושה, למרוח היטב על כל העוף,
לקלף את תפוחי האדמה הקטנים לשים בסיר מסביב לעוף , להוסיף יין מתוק, פלפל אנגלי עלי דפנה, ראש שום 1 כפית מלח גס, להשרות במקרר כשלוש שעות,
להכניס לתנור בחום 150 מעלות ל 5-6 שעות מדי פעם לפזר רוטב על העוף ותפוחי האדמה.
   







7 תגובות:

  1. האם לכות את העוף בנייר כסף בזמן האפיה?

    השבמחק
  2. אני מכינה בסיר רוסטר והוא מכוסה, אם מכינים בתבנית אז כן צריך לכסות רצוי עם נייר אפייה ומעל נייר כסף

    השבמחק
  3. אז את. משחימה את העוף באיזשהו שלב? כי הוא לא יראה כך אחרי נייר כסף בלבד.

    השבמחק
  4. אז את. משחימה את העוף באיזשהו שלב? כי הוא לא יראה כך אחרי נייר כסף בלבד.

    השבמחק
  5. לאחר כמה שעות הוא בהחלט יראה ככה מבטיחה :)

    השבמחק
  6. את ממלא את העוף במשהו?

    השבמחק

אשמח לתגובות :)