Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום ראשון, 13 במרץ 2016

קאדה אגוזים







קאדה אגוזים - עוגיות אגוזים גאורגיות מלאות באגוזים ודבש הבצק דק וקריספי כל ביס חגיגה, את המתכון לקחתי מאירמה קזר השף קונדיטורית המקסימה שמסעירה את הרשת בטיולים לגאורגיה ובטורי מתכונים מובילים ברשת,  
 2 כוסות קמח (250 גרם)
3/4 כוס מים( מהברז)
1 כפית חומץ
1 כפית שמן
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
קורט מלח

חומרים למילוי:
4 כוסות אגוזים קצוצים (300 גרם)
3/4 כוס סוכר
5 כפות דבש
1/4 כפית קינמון
1/3 כפית הל טחון
1/3 כפית ציפורן טחונה

אופן הכנה :
בקערה לשים חמאה וקמח ולערבב עם מזלג עד לקבלת פירורים,
להוסיף 1 כפית שמן, 1 כפית חומץ, 1/4 כפית סודה לשתייה , קורט מלח ו-3/4 כוס מים לערבב לבצק נעים למגע (לא להוסיף עוד קמח גם אם הבצק קצת נדבק ללוש זה יסתדר) אפשר להכין גם במיקסר עם וו לישה. 

להניח את הבצק במקרר מכוסה ל-20 דקות , לאחר מכן ללוש שוב את 
הבצק (יש לו מרקם אלסטי גמיש) ושוב לתת מנוחה במקרר 20 דקות, בזמן המנוחה השני נכין את המילוי,




המילוי:
נערבב בקערה את האגוזים הקצוצים הסוכר הדבש והתבלינים נערבב עד שהתערובת אחידה ונניח בצד.

נחלק את הבצק ל-2 חתיכות , על נייר אפייה נפתח חצי מהבצק למלבן באורך 30 ס"מ וברוחב 5 ס"מ (אפשר ידנית הבצק מאוד אלסטי ונעים למגע ) ,
נניח חצי מכמות האגוזים לאורך הבצק, נרים את שולי הבצק לאמצע ונסגור את המלבן בצביטות , עם המערוך נרדד/ נשטח המלבן לאורך ולרוחב עד שרואים את האגוזים עובי המלבן 1/2 ס"מ  ראה צילום נעביר את המאפה לתבנית אפייה של התנור עם נייר האפייה ,
נאפה 20 דקות בחום 170 מעלות (לחמם מראש) עד שהמאפה מתחיל להזהיב להוציא מהתנור ולקרר היטב, להכין כך את גם את החצי השני של הבצק.

לאחר שהמאפה קר לחתוך (עם סכין גדולה ) למלבנים  בגודל הרצוי לשמור בקופסה אטומה ולהנות .....











תגובה 1:

אשמח לתגובות :)