Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שני, 14 במרץ 2016

פאי פרג






לכל אוהבי הפרג פאי פרג עסיסי ונימוח עם שטרויזל אי אפשר להפסיק ליישר מתאים לפורים ולכל ימות השנה 

חומרים לבסיס  :
 150 גרם חמאה (להוציא מהמקרר 10 דקות לפני השימוש)
1.3/4 כוס קמח (כוס חד פעמית שתייה קרה)
1 חלמון 
1/2 כוס אבקת סוכר
1 סוכר וניל 
1 כף מים


חומרים לשטרויזל (הפירורים מלמעלה):
25 גרם חמאה (להוציא 10 דקות לפני השימוש)
1/2 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפייה 
1 חלמון 
1 שקית סוכר וניל
1 כף סוכר 



חומרים למילוי:
150 גרם פרג טרי טחון
3/4 כוס חלב
50 גרם חמאה
3 כפות ממרח תמרים
3 כפות דבש


אופן הכנת השטרויזל  :



לערבב  את כל החומרים בעזרת מזלג עד שהתערובת פירורית לכסות בניילון ולהניח במקפיא. 

אופן הכנה מילוי :
בסיר בינוני יש לשים: חמאה, חלב, דבש, ממרח תמרים ופרג לבשל על הגז עם אש בינונית עד להמסת החמאה וקבלת תערובת אחידה (כמו ממרח) אם התערובת יבשה יש להוסיף עוד מעט חלב. לקרר.

אופן הכנת הבסיס :
לערבב  את כל החומרים בעזרת מזלג עד שהתערובת פירורית לכסות בניילון ולהניח במקרר לקירור (1 שעה) לאחר הקירור לרדד  את הבצק (על גבי נייר אפייה) לעיגול בקוטר 30 ס"מ ולהניח על תבנית הפאי (להרים בעזרת נייר האפייה ולהפוך על גבי התבנית), להוציא את נייר האפייה לסדר את הבצק בתבנית ( לסדר חורים שנוצרו )וליישר את הדפנות , לחורר עם מזלג את תחתית הבצק רצוי להכניס למקפיא ל-15 דקות (אפשר גם יום ) , לאחר שהבצק התקרר במקפיא יש להפעיל את התנור לחום 180 , להניח נייר אפייה על הבצק ומעל נייר האפייה לשים קטניות כמו שעועית , חומוס, על מנת למנוע מהבצק להתרומם, (אני שומרת את הקטניות לפעמים הבאות )
להכניס לתנור ולאפות כ-15 דקות , להוציא מהתנור ,להסיר את נייר האפייה עם הקטניות ולהחזיר לתנור לאפיה נוספת של 5 דקות , להוציא את הבסיס מהתנור, למלא את הבצק במילוי הפרג, 
נוציא מהמקפיא את השטרויזל ונגרד אותו במגרדת גסה על צלחת, נפזר את השטרויזל באמצע הפאי ,
להכניס את הפאי בחזרה לתנור 180 מעלות ולאפות עוד כ- 20- 25 דקות עד שהשטרויזל מזהיב להוציא לקרר ולהנות  .












תגובה 1:

  1. אחד הפאיים האהובים עליי. הנימוחות של הבצק יחד עם הפרג העסיסי ללא ספק מדהים! מהמם!!

    השבמחק

אשמח לתגובות :)