Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום רביעי, 16 במרץ 2016

אוזני המן






אוזני המן נמסים בפה עם מילוי עשיר של פרג,  שוקולד או תמרים , את המתכון לקחתי מדודה שרה עוד בילדותי אני זוכרת את הפעם הראשונה שטעמתי את אוזני המן שלה, הטעם המשגע של הבצק הפריך עם המילוי פשוט מטריף את החושים !!!

פורים שמח טעים ומתוק לכולנו 

חומרים ל- 27 אוזני המן
2.3/4 כוסות קמח  (כוס חד פעמית שתייה קרה) 
200 גרם חמאה (אפשר מרגרינה יוצא מצוין) רכה/קשה 
1/4 כוס מים
2 חלמונים (צהוב)
1/2 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
1 כוס סוכר
1 כפית גרידת לימון

מלית אופציות (כל מלית מתאימה לכל הכמות של הבצק הנ"ל) :

מלית פרג:
100 גרם פרג (טרי שנטחן במקום)
20 גרם חמאה
1/2 כוס חלב
2 כפות דבש
2 כפות ממרח תמרים
אופן הכנה :
לשים את כל חמרי המלית בקלחת ולבשל על אש בינונית עד שהחמאה נמסה והתערובת חמה ומבעבעת לכבות  ולהניח בצד לקירור .

מלית שוקולד:
שוקולד שופרסל בטעם אגוזים יצא להיט הוא עמיד בחום וטעים.

מלית תמרים:
1 קופסה ממרח תמרים + 1 כפית קינמון + חופן נדיב אגוזי מלך קצוצים. 


אופן הכנה 
בקערה שמים חלמונים, כוס סוכר, חמאה , אבקת אפייה, גרידת לימון, סוכר וניל והמים, מערבבים בעזרת מזלג עד לקבלת עיסה לא אחידה, מוסיפים את הקמח ומערבבים את הבצק בהתחלה עם מזלג ואחר כך ידנית . הבצק מוכן כשאינו נדבק לידיים במידה ודביק לקמח מעט את הידיים וללוש (לא להוסיף עוד קמח כי אז הבצק לא יהיה פריך!) להכניס למקרר ל1/2 שעה.

לחלק את הבצק ל-2 חלקים,  להניח נייר אפייה על משטח עבודה, לפזר קמח בנדיבות (חשוב למניעת הדבקות הבצק)  לרדד את הבצק לעיגול בעובי 1/2 ס"מ זה חשוב ! לקרוץ עיגולים צמודים עם כוס או רינג, בקוטר הרצוי (אני השתמשתי בקוטר 8 ס"מ ) להניח 3/4 כפית מהמילוי שנבחר, לסגור למשולש להניח את אוזני המן בתבנית עם נייר אפייה, רצוי להכניס למקרר ל15 דקות (לא חובה).

לאפות כ-20 דקות עד להזהבה בחום 180 מעלות (מחומם מראש). לא לגעת באוזני המן כשהם חמים! לקרר ולהתענג. 













תגובה 1:

אשמח לתגובות :)