Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שישי, 18 במרץ 2016

קעקעת עירקים








ביום שישי האחרון יצאנו אני ובן זוגי לשוק התקווה , אני אוהבת שווקים, האווירה, הריחות, הטעמים, שפע הירקות הפירות החמוצים, המאפים,  עושים לי חגיגה בלב , כמובן שרכשתי חוואיג' לאפייה לקעקעקת עירקים שיוצאים רכים שמנמנים מתובלים וריחניים, אצל המשפחה של בעלי אוכלים אותן בשמחות במיוחד בחגיגות ברית מילה, מוגשות עם רחת לוקום לחיים טובים ומתוקים.

חומרים (להמון קעקעת):
1 ק"ג קמח
30 גרם שמרית
1 כוס שמן
1 כוס סוכר
1 כפית שטוחה מלח
2.5 כוסות מים פושרים (או כמה שנכנס)
2 כפות חוואיג' לאפייה
רחת לוקום להגשה

1 ביצה להברשה,

אופן ההכנה:
במיקסר עם וו לישה לשים קמח, כפית מלח ,1 כוס סוכר, 2 כפות חוואיג' לאפייה, לערבב מספר שניות, להוסיף 30 גרם שמרית 2 כוסות מים פושרים, 1 כוס שמן ומערבלים כ-5 דקות,  במידה וחסרים מים מוסיפים בהדרגה, צריך לקבל בצק רך מאוד ומעט דביק, לאחר עוד 4 דקות של לישה, כשהבצק אחיד רך ונעים,  לפזר מעט מאוד קמח על פני הבצק, לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהניח לתפיחה של שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו,

לאחר ההתפחה נחלק את הבצק ל- 4 חלקים,
כל חלק נרדד מעט (עם הידיים) לצורת מלבן על משטח מקומח, נגלגל את המלבן לגליל ,

נחלק את הגליל ל-2 חלקים , ונגלגל כל חלק לגליל דק וארוך, נחתוך חתיכות של 15 ס"מ , ונסגור כל רצועה לכעך (נצבוט את החיבור, רצוי למתוח את הכעך על מנת שהחור באמצע יהיה כמה שיותר גדול , (בזמן ההתפחה החור קטן).

נניח את הכעכים על תבנית אפייה עם נייר אפייה משומן מעט ,במרווחים של 3 ס"מ אחד מהשני,  נכסה במגבת ונתפיח שוב כ- 1/2 שעה או עד שיכפילו את נפחם, לאחר שתפחו נבריש בעדינות את הקעקעת  עם ביצה טרופה.

נחמם תנור ל-180 מעלות , נניח בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים (ליצירת אדים) כשהתנור חם נכניס את התבנית ונאפה כ-20 דקות או עד שהקעקעת מקבלים צבע זהוב והתחתית שלהם השחימה מעט.

מגישים לאחר שהתקררו עם רחת לוקום איכותית ומתוקה.

אני שומרת במקפיא ומפשירה בטמפרטורת החדר לפי הצורך כך הם נשמרים טריים.


















3 תגובות:

  1. לא שמים ביצה בעיסה וגם לא מברישים בביצה?

    השבמחק
  2. לא שמים ביצה בעיסה וגם לא מברישים בביצה?

    השבמחק
  3. היי בבצק אין ביצים, אבל לפני האפייה רשמתי שמברישים את הקעקעת בביצה :)

    השבמחק

אשמח לתגובות :)