Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום חמישי, 31 במרץ 2016

בקלאווה גבינה





בקלאווה גבינה : עלי פילו במילוי גבינה עם סירופ סוכר ומי ורדים, בציפוי פיסטוקים, קינוח קל וטעים בצק הפילו נשאר קריספי והמילוי רך ומתוק, טעם הפיסטוקים משגע, שילוב מעולה של טעם ומרקם
השתמשתי בעלי פילו החדשים של מעדנות ממליצה בחום , העלים טריים שלמים ונוחים לעבודה, לא נקרעים בקלות ,
הטעם מצויין והמרקם לאחר האפייה נהדר קריספי וטעים.

חומרים :
6 דפי פילו מעדנות
1/4 כוס שמן
25 גרם חמאה
1 גביע שמנת חמוצה 27% (200 מ"ל)
250 גרם גבינה סקי 5%
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 כפות סוכר
1 כף קורנפלור


סירופ סוכר:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
1 כף מיץ לימון
1 כפית מי ורדים (לא!! תמצית)

אופן הכנה:
בקלחת לשים סוכר ומים להביא לרתיחה ולבשל 5 דקות נוספות על אש גבוה, להוסיף מיץ לימון , ומי ורדים ולכבות .

אופן הכנה:
מערבבים בקערה גבינה, 1 גביע שמנת חמוצה, 2 כפות סוכר , 3 כפות אינסטנט פודינג וניל, 1 כף קורנפלור  .

להמיס 25 גרם חמאה בקערית במיקרוגל מוצאים ומוסיפים 1/4 כוס שמן,

מניחים נייר אפייה על גבי השיש, מניחים עלה של בצק פילו על נייר האפייה, מורחים את העלה עם מברשת בתערובת החמאה והשמן,

מניחים כ-3 כפות גבינה בקצה דף הפילו לכל האורך, מגלגלים לקבלת גליל ארוך,
שמים בתבנית (מרופדת בנייר אפייה ) כשהתפר כלפי מטה , ממלאים את כל עלי הפילו באותה צורה ,
מורחים את הבצק במעט שמן חותכים את הגלילים לחתיכות בגודל 4 ס"מ, אופים בתנור שחומם מראש בחום 180 מעלות כ-20 דקות או עד שהמאפים מזהיבים/משחימים, בהגשה מוזגים מעט סירופ ומפזרים פיסטוקים  קצוצים.

אני שומרת במקרר ומחממת בתנור או בטוסטר.









5 תגובות:

  1. חלוםםםםם עלי הפילו גם אצלי עכשו מככבים והשילוב של הגבינה והשמנת חמוצה אני אהבתי :)
    תודה סיגלוש
    שבת מבורכת

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה טובה שבת שלום ומתוקה לכם נשיקות

      מחק

אשמח לתגובות :)