Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שלישי, 12 באפריל 2016

רולדת עוף בתנור









רולדת עוף במילוי אורז, עשבי תיבול, צימוקים, שקדים, חמוציות. טעימה ועסיסית,  בליווי בטטה אפויה בתנור, הכי חשוב אפשר להכין את המנה מראש ורק לצלות בתנור סמוך לארוחה, מבטיחה שתקבלו מנה חגיגית צבעונית וטעימה שתפאר כל שולחן .

חומרים:
1 עוף שלם ללא עצמות עם העור (ממליצה לבקש יפה מהקצב שיפרק את העצמות... )***
3 שיני שום כתושות
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
1 כף מלח
1/2 כפית פלפל גרוס
3 בטטות גדולות 
1 ראש שום
1/2 כוס שמן

חומרים למילוי:
1 כוס אורז מבושל
1/4 כוס פטרוזיליה
1/4 כוס כוסברה
חופן עלה נענע שטוף וקצוץ
1 בצל בינוני מגורד
1/4 כוס חמוציות
1/4 כוס צימוקים
1/4 כוס קלות שקדי/צנוברים
2 כפות שמן
1/4 כפית בהרט
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית מלח
1 כפית סוכר
מיץ מחצי לימון קטן

אופן הכנה:
נקלף את הבטטות ונחתוך לקוביות, נמלא סיר במים רותחים עם כף מלח ונבשל את הבטטות כ- 7 דקות במים רותחים,
נסנן היטב ונניח בקערה ,

נכין את במילוי:

בקערה נשים את האורז המבושל, עשבי התיבול, התבלינים, הסוכר, המלח, השמן והלימון, נערבב עד לקבלת תערובת אחידה.

על נייר אפייה נפרוס את העוף, נפזר את חומרי המלית על כל העוף בצורה שווה נגלגל את העוף לרולדה,

נהדק ונחבר את החיבור עם קיסמים מעץ כשהפתח תפוס היטב נהפוך את הרולדה ונשים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה,

רוטב: 

בקערית נשים 3 שיני שום כתושות, 1 כף גדושה פפריקה מתוקה 1 כף מלח , 1/2 כפית פלפל גרוס וחצי כוס שמן, לערבב היטב , ניקח 2 כפיות מהתערובת ונמרח היטב על רולדת העוף , את יתרת התיבול נשפוך לקערת הבטטה,נוסיף את ראש השום (מפורק לחלקים) נערבב את הבטטות בעדינות עד שכולן מכוסות ברוטב, ונעביר לתבנית האפייה .
  
עד השלב הזה אפשר לשמור במקרר.

40 דקות לפני ההגשה נחמם תנור ל-190 מעלות ונכניס את התבנית לאפייה , נאפה כ-30 דקות עד שהעוף מקבל צבע שחום והבטטות משתזפות לבדוק מידי פעם במהלך האפייה , כשהעוף מוכן להגיש מיד .


****אפשר להכין עם סטייק פרגית למלא ולגלגל , זמן האפייה זהה
*** אפשר להכין עם עוף שלם ולמלא,  זמן האפייה 1 שעה ולא מבשלים את הבטטה לפני .












2 comments:

  1. מנה מעולההה, טעימה וצבעונית שתפאר כל שולחן חג!! מהמם יפה שלי!

    השבמחק
  2. יקרה שלי כל הכבוד על המתכון הנפלא! חג שמח ומשובח!

    השבמחק

אשמח לתגובות :)