Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שבת, 30 באפריל 2016

מופלטה








תרבחו ותסעדו חג ממונה שמח לכל עם ישראל אושר בריאות והצלחה 
את המופלטה אוכלים כשהיא חמה עם דבש וחמאה גם סילאן.... ומתענגים,
לאחר שבוע בלי לחם אין יותר טעים מזה.....

מופלטה כל השלבים
חומרים
ל- 30 יחידות
1/2 ק"ג
1 כף שמרית
1 כף סוכר
1/4 כפית מלח
1/4 כוס שמן
מים פושרים כ-1.1/2 כוסות (לפי הצורך)
שמן ו-25 גרם חמאה לפתיחת בצק המופלטה.
להגשה : דבש, חמאה , סילאן שוקולד לילדים ומה שאוהבים.

 אופן  הכנה:
בקערה שמים את כל חמרי הבצק חוץ מהמים , את המים  מוסיפים  בהדרגה לערבב את הבצק וללוש אותו עד לקבלת בצק אחיד רך, גמיש ולא דביק.

מניחים לבצק לנוח כ-20 דקות מכוסה עם מגבת נקייה , לאחר מכן חותכים מהבצק חתיכות בגודל כדור פינג פונג מניחים לכדורי הבצק לנוח עוד כ-10 דקות.

 משמנים את משטח העבודה עם שמן קנולה/חמניה , מניחים בקערית שמן וחמאה רכה (לפתיחת המופלטה ) לוקחים חתיכת בצק טובלים אותה בקערית השמן , מניחים אותה על משטח העבודה מתחילים לפתוח  הבצק לעלה דק מאוד, מותחים את הבצק בעדינות על גבי השיש (הבצק גמיש בגלל השמן) לפעמים יש קרעים קטנים בבצק זה בסדר מכינים 2-3 יחידות ואז מתחילים לטגן את המופלטה.
במחבת בקוטר 28 או יותר גדול ורצוי מחבת  טפלון (אני משתמשת במחבת הפנקייק שלי))  , מניחים חצי כפית חמאה ממתינים כ-30 שניות ,מניחים על המחבת את המופלטה הראשונה מטגנים עד שיש נקודות חומות על גבי הצד המטוגן הופכים את הבצק לטיגון מהצד השני , מניחים על גבי המופלטה הראשונה עוד עלה בצק דק ושוב הופכים , בזמן שהמופלטה מטגנת מכינים עוד עלים דקים  וכל פעם הופכים את המופלטות במחבת ומצרפים עוד עלה של בצק על גבי המופלטה שכבר טיגנו  ממשיכים כך עד שיש לנו בערך 10-12 יחידות מופלטה מוכנות, מעבירים את כל המופלטות למגבת מטבח נקייה סוגרים ל-1 דקה ואז פותחים ומגישים לשולחן מורחים דבש וחמאה ומתענגים!!


















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)