Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שישי, 6 במאי 2016

פרפה וניל ופירות יער







פרפה/ מוס שמנת וגבינה מוגש חצי קפוא עם רוטב פירות יער , חמוץ מתוק ומרענן ,קינוח שמכינים ללא מיקסר מערבבים את החומרים עם מטרפה מקפיאים בתבנית סיליקון , מגישים עם רוטב פירות יער מעדן .

חומרים: ל- 12 יחידות (כוסות/תבניות סיליקון)
1 שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)
1 מיכל גבינה לבנה (250 גרם)
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
1/2 כוס חלב
1 כפית תמצית וניל איכותית
2 כפות סוכר לבן
רוטב:
חצי חבילה מיקס פירות יער כ-200 גרם
2 כפות גדושות סוכר
כפית תמצית וניל
1/2 לימון טרי
3/4 כוס מים
2 כפיות קורנפלור (בפסח קמח תפו"א)


אופן הכנה:
בקערה שמים מיכל שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל ו1/2 כוס חלב, לערבב עם מטרפה כדקה ,
להוסיף גבינה לבנה, סוכר, תמצית וניל ,ולערבב עד שהמסה מסמיכה מעט (זה קורה מהר),
להעביר לתבניות סיליקון או כוסות אישיות (12 יחידות)
ולהכניס למקפיא , לשעתיים לפחות או עד שפרפה קפוא (לשמור במקפיאעד להגשה ),

רוטב אופן הכנה:
בקלחת שמים חצי חבילה מיקס פירות יער, 1/2 כוס מים, 2 כפות סוכר, מיץ מחצי לימון, לחמם עד לרתיחה, בכוס קטנה מערבבים 2 כפיות קורנפלור ( קמח תפו"א בפסח), עם 1 כף מים לבלילה חלקה , מוסיפים לפירות היער מערבבים כ-1 דקה או  עד שהרוטב מסמיך , טועמים במידה וחסר סוכר או לימון מוסיפים ומכבים את האש, מכניסים למקרר לקירור מוחלט.

הגשה:
מחלצים את המוס מתבנית הסיליקון שמים על צלחת הגשה, מפזרים את רוטב פירות היער ומגישים, הנאה מובטחת 😋😋😋



5 תגובות:

אשמח לתגובות :)