Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שלישי, 10 במאי 2016

עוגיות אגוזים





כילדה מאוד אהבתי את המטבח , יש לי זכרונות ילדות מהמטבח של דודה אורה מאילת  ודודה שרה מחיפה, שאופות ומבשלות נהדר, בחופשות ביליתי איתן המון שעות במטבח בהכנת עוגיות , עוגות, סלטים, הן תמיד שיתפו אותי עם המון סבלנות ברוחב לב ובאהבה גדולה .

את המתכון לעוגיות הטעימות שלפנכם קיבלתי מדודה שרה
העוגיות הן פרווה, יפות להגשה קלות להכנה, טעימות וממכרות ממליצה בחום
חשוב להקפיד על הכמויות לא להכין חצי כמות היחס משתנה ) .

חומרים: כ-40-50 עוגיות
1/2 ק"ג אגוזי מלך 
3/4 כוס סוכר חום
1/2 שקית אבקת אפיה 
2 ביצים

1 כפית גרידת לימון
חבילה ורבע אבקת סוכר (120 גרם) 

תוספות לבחירה לפי הטעם: קינמון( 1/2 כפית) או הל טחון (1/4 כפית) או ציפורן (1/4 כפית) .
(אפשר גם לא להוסיף תבלינים והן יוצאות נהדרות)

אופן הכנה:
לטחון את האגוזים עם הסוכר במג'ימיקס ,  
לשים את תערובת האגוזים בקערה ולהוסיף את כל החומרים חוץ מאבקת הסוכר,

לערבב לתערובת אחידה ,
לשמן מעט את הידיים בשמן וליצור כדורים קטנים בקוטר 2 ס"מ הן תופחות בזמן האפייה,
לפעמים לאחר כמה כדורים נוצרת שיכבה על כף היד שמקשה על הגלגול רצוי לשטוף ידיים, לייבש אותן ולהמשיך לגלגל. 

לאחר שגלגלנו את כל העוגיות, נשים בצלחת עמוקה ורחבה אבקת סוכר ,  
נכניס קבוצה של עוגיות ונגלגל באבקת סוכר .

לסדר את העוגיות במרווחים של 2 ס"מ, על תבנית עם נייר אפייה .
לאחר הגלגול באבקת סוכר לאפות מייד בחום 180 מעלות עד שהעוגיות נסדקות בערך כ-20 דקות .

ברגע שאופים מייד אבקת הסוכר לא נספגת בעוגיות ונשארת לבנה ויפה לאחר האפייה .











2 comments:

אשמח לתגובות :)