Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שבת, 4 ביוני 2016

לחם שום






לחם שום קל להכנה וטעים בטרוף, שילוב מושלם של שום בזיליקום ושמן זית על בצק רך זהוב וטעים, מבטיחה לכם לא תפסיקו להכין , הילדים שלי טורפים אותו , כיף להגיש אותו לשולחן הוא יפה להגשה וריחני כולם נהנים לזלול קטנים וגדולים .


חומרים :כ20 יחידות
500 גרם קמח רגיל
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס שמן זית
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
360 גרם מים (בערך 2 כוסות חד פעמיות שתייה קרה)

ציפוי:
4 שיני שום מגורדות דק (אפשר יותר)
8 עלי בזיליקום קצוצים דק
1/2 כוס שמן זית (אפשר יותר)
1 כפית מלח גס

אופן הכנה :
לשים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה ולערבב כ-6 דקות עד לקבלת בצק אחיד וקצת דביק,
לכסות את הקערה ולהניח לבצק לתפוח כ 1/2 שעה, להעביר את הבצק בעדינות למשטח עבודה מקומח היטב (אני עובדת על נייר אפייה מקומח (הבצק רך אין צורך לרדד עם מערוך , לשטח מעט עם הידיים לצורת מלבן בעובי 2 ס"מ . לחתוך לאצבעות בעובי 2 ס"מ להעביר את האצבעות לתבנית עם נייר אפייה משומן מעט, עם רווחים של 1 ס"מ, לכסות את התבנית עם נייר אפייה ולתת לבצק לתפוח כ-3/4 שעה,

להכין את הרוטב: לשים את השום הבזיליקום ושמן הזית בקערה לערבב ולהניח בצד,

לאחר שהלחם תפח נחמם תנור ל-200 מעלות, נבריש בעדינות ובנדיבות את האצבעות בתערובת השמן ,שום ובזיליקום, נפזר כמה גרגרי מלח גס על כל לחם ונאפה כ- 20 דקות או עד להזהבה/השחמה, כשהלחם יוצא חם מהתנור נבריש שוב
מהשמן עם השום והבזיליקום, נגיש לשולחן ונתענג .

תוספות : לאחר 15 דקות אפייה אפשר להוסיף גבינת מוצרלה/צהובה מגורדת ולנמשיך באפייה עד להשחמה ....




23 תגובות:

  1. תשובות
    1. לאחר הרידוד והחיתוך? האם להפריד את האצבעות? הן לא נדבקות אחת לשניה לאחר התפחה נוספת ואפיה?

      מחק
    2. כן להעביר את הלחם לתבנית עם רווחים 😍

      מחק
  2. וואו יצא נפלא. תודה רבה

    השבמחק
    תשובות
    1. אני מאוד אוהבת את המתכון הזה קל וטעים

      מחק
  3. אפשר להקפיא?

    השבמחק
    תשובות
    1. כן אפשר להקפיא לאחר האפייה לאחר ההפשרה ממליצה לחמם שוב ולמרוח שמן זית ושום לפני ההגשה 😊😊😊

      מחק
  4. כמה יחידות יוצא מחצי ק"ג?

    השבמחק
  5. נראה מושלם !!!
    כמה יח' לערך יוצא מחצי קילו?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה יוצאים כ-20 יחידות :) (אם עושים אותם קטנים יוצאים יותר כ-2 תבניות

      מחק
  6. מתכון אלוף תודה רבה!!!!

    השבמחק
  7. אילנה מוגרבי ליאון19 ביולי 2018 בשעה 12:31

    מהמם !!!!!!

    השבמחק
  8. סיגל יקרה! תודה רבה על מתכון מושלם!!!!!!! אני הכפלתי את כמות הבצק והייתי יותר נדיבה בכמויות של שמן הזית, השום, מלח ים אטלנטי והבזיליקום בהברשה. יצא מעדן!!!!!!! אלפי תודות!!!

    השבמחק
  9. איזה כיף אני שמחה לשמוע שאהבתם תודה רבה לך :)

    השבמחק

אשמח לתגובות :)