Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שישי, 10 ביוני 2016

בורקיטס גבינה






בוריקטס גבינה חם וטעים לחג השבועות, תמיד טעים פתרון מצוין לשבת בבוקר עם ביצים קשות או לארוחת ערב מפנקת,
הכמות בערך כ-25 יחידות אני אופה מחצית מהכמות ואת החצי השני מקפיאה (לפני האפייה )
וכשמתחשק מאפה חם וטרי, מכניסים לתנור ללא צורך בהפשרה ותוך 20 דקות, נהנים מארוחה טעימה,
סלט ליד ואתם מסודרים.

חומרים:
3 כוסות קמח  (כוס חד פעמית שתייה קרה)
1 שקית אבקת אפייה
100 גרם חמאה (להוציא מהמקרר 20 דקות לפני )
1 מיכל שמנת חמוצה (15%)
1/4 כוס שמן
1 ביצה
1 כפית שטוחה מלח

מילוי:
300 גרם גבינה בולגרית או צפתית או גבינה בוכרית/חמד
2 פרוסות גבינה צהובה
1 ביצה
לציפוי :
1 ביצה
שומשום, קצח

בצק אופן הכנה:
מערבבים 3 כוסות קמח, 1 שקית אבקת אפייה , 100 גרם חמאה, 1 מיכל שמנת חמוצה , 1/4 כוס שמן,1 ביצה, 1 כפית שטוחה מלח, לערבב עם מזלג ואז ללוש עם היד לקבלת בצק אחיד לעטוף בניילון ולהניח במקרר ל-1 שעה

מילוי :
בקערה לפורר את הגבינה המלוחה , לגרד 2 פרוסות גבינה צהובה ו-1 ביצה לתערובת אחידה.

אופן הכנה:
לאחר שעה  נחלק את הבצק לשניים ,
נרדד כל חלק על נייר אפיה מקומח לריבוע בעובי 1/2 ס"מ , ניצור עיגולים בקוטר 8 ס"מ בעזרת כוס או קורץ עיגולים, נניח כפית בריאה ממלית הגבינות על כל עיגול,
לסגור צד אחד של העיגול לצידו השני וליצור חצי עיגול , להדק היטב ולהניח בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה , להמשיך ליצור את הבורקיטס עם שאריות הבצק והחצי הנוסף, להבריש את הבורקיטס בביצה ולפזר שומשום בנדיבות,

** במידה ורוצים להקפיא חלק מהבורקיטס זה הזמן לסדר בקופסה ולהפריד בין קומה לקומה בנייר אפייה   **

לאפות החום 180 מעלות כ-25 דקות או עד שמזהיב .

טיפ :*** חשוב לעבוד עם בצק קר (אני שומרת את הקמח שלי במקרר לפני השימוש), הבורקיטס יצאו פריכים ועסיסים.
       *** למילוי אין צורך להוסיף מלח כיוון שהגבינות מספיק מלוחות.
       *** לחסוך בעבודה אפשר להכין מראש להקפיא לפני האפייה,
       *** לרדד את הבצק על נייר אפייה מקומח קלות , חסכנו בניקיון ויותר קל לחלץ את הבצק לתבנית.









3 תגובות:

  1. נראה מעולה ~~ תודה סיגלוש על השיתוף .
    שבת שלום וחג שמח.
    לינדוש(:

    השבמחק
  2. במה אפשר להחליף חמאה

    השבמחק

אשמח לתגובות :)