Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום רביעי, 8 ביוני 2016

חצילים עגבניות וגבינות






מלנזאנה מנה איטלקית של שכבות חצילים, רוטב עגבניות , גבינת מוצרלה ופרמז'ן אפויה בתנור טעימה ביותר,
אי אפשר להפסיק לאכול, מה גם שאפשר להכין אותה מראש ורק להקרים ברגע האחרון , את המלנזאנה אכלתי לראשונה אצל יהודית ברזובסקי המוכשרת , סטייליסטית סי סטייל  איטלקיה שמבשלת אוכל איטלקי אמיתי איכותי וטעים, את החצילים אפיתי בתנור במקום לטגן ( לחסוך קצת בקלוריות) לא מרגישים בהבדל ממליצה בחום!!!

חומרים לתבנית /20/30 או תבניות אישיות .
3 חצילים גדולים
1/3 כוס שמן חמניות
1 כפית מלח

רוטב:
1 צנצנת רוטב עגבניות איכותי 800 גרם( אני משתמשת במחית עגבניות  של mutti עגבניות 99.5% ללא חומר משמר )
1 שן שום מגורדת דק,
3 עלי בזיליקום שלמים,
1/4 כוס שמן
1/2 כפית מלח
1 כף פפריקה
1/2 כוס מים

ציפוי:
300 גרם (חבילה וחצי ) גבינת מוצרלה
200 גרם פרמז'ן מגורד דק


חצילים : נרחץ היטב , נקלף חלק מהקליפה, נפרוס עיגולים עבים 1 ס"מ (זה חשוב)
נמרח עם מברשת את החציל בשני הצדדים  בשמן חמניות,
נפזר מלח בשני הצדדים, נכניס לתנור על נייר אפייה במצב  גריל 200 מעלות בחלק העליון ל-15 דקות בערך, כשמשחים הופכים את החציל לצד השני עד להשחמה להניח בצד לשמור בקופסה.

רוטב עגבניות:
בסיר נשים שמן ושום, נחמם ממש מעט (טיגון קל)  נוסיף רוטב עגבניות, עלי בזיליקום, מים מלח פפריקה, נערבב נביא לרתיחה ונבשל עם מכסה (אחרת זה קופץ לכל הכיוונים ) על אש בינונית כ 10 דקות  הרוטב לא צריך להיות מאוד סמיך, 

הרכבת המנה: (אפשר לעשות שכבה אחת וזה נפלא אפשר גם 2 שכבות לשיקולכם).

נשים 3 כפות רוטב בתחתית התבנית נסדר מעל שורה של חצילים, נפזר רוטב עגבניות, מוצרלה ופרמז'ן, שוב חצילים, רוטב עגבניות, מוצרלה , ופרמז'ן 
עד השלב הזה אפשר להכין מראש ולשמור במקרר , 
לפני ההגשה נכניס לתנור במצב גריל 180 מעלות ונצלה עד להשחמת הגבינות להגיש חם לשולחן ולהנות .

אפשר להכין כמנות אישיות בתבניות קטנות או בתבנית גדולה אחת.








תבנית אישית

תגובה 1:

  1. מקסים. כרגיל. אוהבת את המתכונים שלך. תודה

    השבמחק

אשמח לתגובות :)