Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום חמישי, 7 ביולי 2016

עוגיות רחת לוקום











עוגיות רחת לוקום משגעות, סוד הפריכות הוא בדקיקות הבצק ככל שתרדדו דק יותר המרקם יעשה פריך יותר, אני אוהבת להכין עוגיות קטנטנות של ביס , עונג צרוף מובטח זהירות ממכר, בצק שמלווה אותי שנים אני מכינה ממנו גם רולדות תמרים המתכון כאן. למי שלא אוהב רחת לוקום (לא מבינה את זה כן ..) אפשר למלא בתמרים (החבילה של הוואקום לא ממרח ),

חומרים להמון עוגיות רחת לוקום קטנות:
1 כוס שמן
200 גרם חמאה/מרגרינה (לפרווה)
1 כוס מים

1 שקית אבקת אפיה
כ-3/4 ק"ג קמח
1 ק"ג רחת לוקום איכותי

אבקת סוכר לקישוט

אופן הכנה:

בצלחת מקומחת קלות מכינים חתיכות רחת לוקום מגולגלות בצורת  גליל קצר (2 ס"מ )

הבצק: בקערה שמים 1 כוס שמן, 200 גרם חמאה רכה , 1 כוס מים ,1 שקית אבקת אפיה, מערבבים בעזרת מזלג לבלילה, מוסיפים בהדרגה את הקמח כמה שנכנס עד שמתקבל בצק רך ולא דביק, אין צורך לתת לבצק לנוח.

מחלקים את הבצק ל-6 יחידות שוות , מקמחים משטח עבודה (אני עובדת על נייר אפיה פחות לכלוך )

כל חלק פותחים לעיגול דק ככל האפשר  , מחלקים את העיגול ל- 16 משולשים (ארוכים וצרים )
בכל משולש שנוצר שמים בקצה רחת לוקום,

מגלגלים מהחלק הרחב אל החלק הצר מקבלים צורה של רוגלך, מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה.

אופים בחום 180 מעלות כ 20-30 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מוציאים מהתנור ומצננים, בעת ההגשה מפזרים אבקת סוכר

אני שומרת במקרר (יוצאת כמות גדולה לכן אני מקפיאה חלק ומפשירה בחוץ לפי הצורך או לאורחים ספונטניים.....)

במידה ורוצים עוגיות גדולות יותר מחלקים את העיגול ל- 8 חלקים ושמים חתיכות גדולות יותר של רחת לוקום.

*** מי שלא אוהב לוקום אפשר למלא  בתמרים וואקום.







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)