Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שלישי, 19 ביולי 2016

פסטה אלי אוליו עגבניות מיובשות וזיתים





פסטה אלי אוליו, לא להבהל מהשם, זה בסך הכל רוטב על בסיס שמן זית.
הכנתי עם עגבניות מיובשות,  זיתים, שום, שמן צ'ילי , שמן זית , עגבניות שרי, פסטו ופרמז'ן,(אפשר לגרד איזה גבינה שאוהבים),
תענוג אמיתי בכלום עבודה, פסטה קלה להכנה לא "כבדה" כמו הפסטות עם רטבי השמנת, 15 דקות ויש לכם סיר פסטה רצוי לאכול חם ולהתענג,
אני מצרפת לכם מתכונים נוספים: לשמן צ'ילי חריף שטעמתי לראשונה באיטליה, שם הוא משמש כתבלין בכל ארוחה שמוגשת במסעדות,
כל אחד מוסיף כמה טיפות בודדות למידת החריפות הרצויה לו ....... כי זה חריףף
(אני מוסיפה כמה טיפות לכל מתכון שיש צורך בתיבול חריף) ,
וכמובן הגרסה שלי לרוטב פסטו ביתי טבעי טעים ואיכותי ללא חומרים משמרים .


חומרים
3/4 צנצנת עגבניות מיובשות  בשמן
500 גרם פסטה טובה (כל הסוגים)
3/4 כוס זיתי קלמטה מגולענים
15 עגבניות שרי שלמות או חצויות
4 כפות שמן מהעגבניות היבשות
5 שיני שום פרוסות
5 כפות שמן זית
קורט מלח (הזיתים מלוחים)
1 כף שמן צ'ילי חריף (מי שלא אוהב חריף לוותר) מתכון בהמשך
(או 1/4 כפית שבבי צ'ילי לפי מידת החריפות שאוהבים )
1/2 כוס גבינת פרמז'ן מגורדת (אפשר יותר...)
2 כפות פסטו איכותי (מתכון בהמשך)

אופן הכנה:

לבשל את הפסטה בסיר טפלון עם הרבה מים רותחים וכף מלח ,

 בקערה לשים עגבניות מיובשות חתוכות לחצי, 5 שיני שום פרוסות , 4 כפות שמן עגבניות מיובשות , 2 כפות שמן זית,
15 עגבניות שרי שלמותאו חצויות ,  2 כפות פסטו איכותי, זיתים, קורט מלח, שמן צ'ילי (או שבבי צ'ילי) לערבב ולהניח בצד.

לסנן את הפסטה, מהמים,

לנגב את הסיר מנוזל הפסטה ולשים על הגז אש גבוהה , לשפוך את קערת העגבניות וכל הגודיס ששמנו , להקפיץ כדקה , להוסיף את הפסטה , לערבב עוד כ-2 דקות לשפוך לצלחת הגשה, לפזר פרמז'ן ולהגיש חם .



שמן צ'ילי:
בבקבוק נקי ויבש לשים שמן זית, חופן של פלפל צ'ילי קטן חריף ויבש, לאחר יומיים מתקבל שמן צ'ילי חריף וטעים (ככל שעובר הזמן החריפות בשמן גוברת) .

פסטו ביתי:
3 כוסות עלי בזיליקום שטופים (ללא גבעולים), 1 כף לימון, 1/4 כפית מלח, 6 חצאי אגוזי מלך, 2 שיני שום, 1/4 כוס שמן זית.
לטחון את הכל במג'ימיקס או בלנדר מוט, עד לקבלת מחית , להעביר לצנצנת מעוכרת (הרתחנו במים רותחים) לזלף עוד 2 כפות שמן זית לשמור במקרר.

טיפ חשוב: על מנת לשמור שהפסטו לא יתקלקל מהר, בעת השימוש רצוי להכניס לצנצנת כלים נקיים בלבד .

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)