Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום חמישי, 21 ביולי 2016

פרפה שמנת ופסיפלורה



אני אוהבתתתתת  פסיפלורה הפרי טעים טעמו מתוק חמצמץ, מרענן ומאוד בריא  הפרי ידוע כמכיל רמות גבוהות של ויטמין Aאשלגן, וסיבים תזונתיים ("ויקיפדיה") הכנתי פרפה שמנת וגבינת שמנת, מוגש חצי קפוא עם רוטב פסיפלורה, קינוח שמכינים ללא מיקסר מערבבים את החומרים עם מטרפה מקפיאים בתבנית סיליקון , מחלצים מהתבנית ומגישים עם הרוטב.

בעונה אני קונה ומקפיאה את נוזל הפסיפלורה (בלבד) מאחסנת בשקית ניילון ויש לי פרי/רוטב פסיפלורה בכל ימות השנה .

חומרים: ל- 12 יחידות (כוסות/תבניות סיליקון)
1 שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)
1 מיכל גבינת שמנת 30% טבעית
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
1/2 כוס חלב
1 כפית תמצית וניל איכותית
2 כפות סוכר לבן

רוטב:
6 יחידות פסיפלורה
2 כפות גדושות סוכר
1/2 לימון טרי
3/4 כוס מים
2 כפיות קורנפלור (בפסח קמח תפו"א)


אופן הכנה:
בקערה שמים מיכל שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל ו1/2 כוס חלב, לערבב עם מטרפה כדקה ,
להוסיף גבינת שמנת , סוכר, תמצית וניל ,ולערבב עד שהמסה מסמיכה מעט (זה קורה מהר),
להעביר לתבניות סיליקון או כוסות אישיות (12 יחידות)
ולהכניס למקפיא , לשעתיים לפחות או עד שפרפה קפוא (לשמור במקפיא עד להגשה ),

רוטב אופן הכנה:
בקלחת שמים מיץ מ-6 יחידות פסיפלורה , 3/4 כוס מים, 2 כפות סוכר, מיץ מחצי לימון, לחמם עד לרתיחה, בכוס קטנה מערבבים 2 כפיות קורנפלור ( קמח תפו"א בפסח), עם 1 כף מים לבלילה חלקה , מוסיפים לרוטב הפסיפלורה, מערבבים כ-1 דקה או  עד שהרוטב מסמיך , טועמים במידה וחסר סוכר או לימון מוסיפים ומכבים את האש, מכניסים למקרר לקירור מוחלט.

הגשה:
מחלצים את המוס מתבנית הסיליקון שמים על צלחת הגשה, מפזרים את רוטב הפסיפלורה ומגישים, טעים ומרענן .

תגובה 1:

  1. הורסססססס את הבריאות. זה מטריףףףף ומהמם. מתה על זה

    השבמחק

אשמח לתגובות :)