פיתות בטטה, לחם בטטה המתכון של פיתות הבטטה המדהימות שלפניכם הוא זיכרון ילדות מתוק, בכל חג סוכות סבתי רחל ז"ל הייתה משכימה קום להכין את הבצק הנפלא לפיתות בטטה שמנמנות עם צבע משגע , את הפיתות אופים בסיר גריל של פעם המעניק לפיתות קריספיות חיצונית בעוד שהפיתה מבפנים נשארת רכה ואוורירית, כשאוכלים את הפיתות קשה מאוד לזהות כי מדובר בבטטות אולם בזכותן מקבלות הפיתות טעם צבע ומרקם מיוחדים מאוד. כמובן שאני ביקשתי וזכיתי להיות האופה, כי כבר באותם ימים מה שעניין אותי זה אפייה ובישול.... הריח שהיה מתמלא בחדר מלווה אותי עד היום,הפיתות נאפו לארוחת מנגל עם בשרים מצוינים וסלטים מרוקאים רבים שנאכלו בסוכה , האמת שמבחינתי בשר המנגל היה סתם תוספת כשהמנה העיקרית זה פיתות חמות וסלטי בית.
פיתות בטטה מדהימות
חומרים :
2 בטטות גדולות (600 גרם מקולפות לפני בישול)
1 ק"ג קמח
1/2 שקית שימרית (25 גרם) או כף שמרים יבשים
מים פושרים כמה שנכנס כ-2.1/2 כוסות
(רצוי להשתמש במים שבישלנו את הבטטות)
1 כף מלח
1 כף סוכר
1/2 כוס שמן קנולה
אופן הכנה:
* מקלפים את הבטטות וחותכים לקוביות גדולות שמים בסיר עם מים (כ-3 כוסות ),
מבשלים עד לריכוך מלא ומקררים.
מבשלים עד לריכוך מלא ומקררים.
* בקערה שמים 1 ק"ג קמח, מלח ומערבבים, מוסיפים את הבטטות שבישלנו (אין צורך למעוך לפני )
1/2 כוס שמן, 1 כף סוכר ושמרים,
* מוסיפים 2 כוסות מנוזל הבישול של הבטטה, מתחילים ללוש את הבצק כ-9 דקות , אני מתחילה עם כף עד שהבצק מתחיל להתגבש וממשיכה ידנית , (אפשר להשתמש במיקסר אבל כל הכיף זה להרגיש את מרקם הבצק הנעים ביד), במידה והבצק יבש מוסיפים מעט מים פושרים עד שמתקבל בצק רך לח ואחיד.
1/2 כוס שמן, 1 כף סוכר ושמרים,
* מוסיפים 2 כוסות מנוזל הבישול של הבטטה, מתחילים ללוש את הבצק כ-9 דקות , אני מתחילה עם כף עד שהבצק מתחיל להתגבש וממשיכה ידנית , (אפשר להשתמש במיקסר אבל כל הכיף זה להרגיש את מרקם הבצק הנעים ביד), במידה והבצק יבש מוסיפים מעט מים פושרים עד שמתקבל בצק רך לח ואחיד.
מניחים להתפחה כ- 1 שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו,
הפיתות:
*טיפ קטן למניעת לכלוך אני פורסת ניילון נצמד על שולחן או השיש, מקמחת היטב ועליו עובדת.
לאחר שהבצק תפח מחלקים ל- 5 יחידות שוות ויוצרים כדורים,
משטחים את הכדורים עם מערוך או ידנית לצורת פיתה בעובי כ-3 ס"מ, על משטח מקומח היטב למניעת הדבקות, הבצק רך ונעים.
בעזרת מזלג מחוררים חורים ע"ג הפיתה ומניחים להתפחה כ- 30 דקות (יש לכסות את הפיתות במגבת/ סדין)
למי שיש בבית סיר גריל של פעם זה הזמן לשלוף אותו, הפיתות נאפות בצורה הכי טובה והכי מהירה כ-3 דקות מכל צד, רצוי לקמח את תחתית הסיר בכל אפייה .
ולמי שאין... מכוונים תנור למצב גריל 250 מעלות מחממים היטב כ-10 דקות, מסדרים את הפיתות על תבנית אפיה (כמה שנכנס) במדף האמצעי של התנור , אופים את הפיתות כ 5-10 דקות עד להשחמה, הופכים את הפיתות ואופים עד להשחמה מהצד השני.
הפיתות שמתקבלות הן עבות ואווריריות וטעימות מאוד !!!!!
אלופה שאת. זה נראה כל כך טעים ומגרה.
השבמחקתודה רחלי המדהימה נשיקות
מחקתודה רחלי המדהימה נשיקות
מחקאוי, הן נראות כל כך טעימות ושוות, והתוספת של הבטטה נשמעת מעולה!
השבמחקאיזה כיף שמחה שאהבת תודה מוכשרת :)
מחקאיזה כיף שמחה שאהבת תודה מוכשרת :)
מחקפיתות מושלמות!! בקרוב מאוד יוכנו. חברה מוכשרת שלי. אוהבת
השבמחקפיתות מושלמות!! בקרוב מאוד יוכנו. חברה מוכשרת שלי. אוהבת
השבמחקמושלמות! נראה כל כך טעים ומנחם, ממש עושה חשק לנסות
השבמחקתודה על המתכון, נראה נהדר :)
השבמחקשתי שאלות - 1. האם המידות מתייחסות לכוסות מדידה מקצועיות?
2. הפיתות בתמונה נאפו בסיר גריל או בתנור? אני תוהה אם סימני החריכה היפים האלו יופיעו גם על פיתות שנאפו בתנור סטנדרטי :)
תודה!
היי תודה רבה כני משתמשת בכוס חד פעמית שתיה קרה , את הפעתות הכנתי בסיר גריל בגלל זה יש את סימני החריכה , הם יופיעו בקטנה בתנור על מצב גריל ❤ ממליצה לרכוש סיר גריל הוא נהדר להמון דברים
מחקהיי תודה רבה כני משתמשת בכוס חד פעמית שתיה קרה , את הפעתות הכנתי בסיר גריל בגלל זה יש את סימני החריכה , הם יופיעו בקטנה בתנור על מצב גריל ❤ ממליצה לרכוש סיר גריל הוא נהדר להמון דברים
מחקמושלם, לא תהיה בעיה אם אחליף את הקמח הלבן בכוסמין נכון?
השבמחקתודה תוסיפי קצת יותר מים כיוון שקמח כוסמין קשה יותר הבצק צריך להיות רך רך 😍
מחקהמתכון שלך הפך לאורח קבוע בשולחן שלנו. תודה.
השבמחקאיזה כיף אני שמחה לשמוע תודה רבה
מחקיצא קצת רך בפנים כאשר עשיתי בסיר גריל הכנסתי לתנור מעט
השבמחקהכנתי כמה שכתבת יצא טוב אבל איך זה שלא יצא חתך פנימי כמו שתמיד יש לפיתות?
השבמחקלא אמור לצאת חתך?
כל יחידה יצאה גוש אחד בלי כיס אוויר
היי מירב, אלה פיתות שונות מפיתות רגילות כי הן עבות יותר סוג של פרנה עם בטטה...
מחקאני ממליצה תמיד לאפות בסיר גריל זה יוצא הכי טעים והכי מוצלח