Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום חמישי, 7 ביולי 2016





בשר סצ'ואן פיקנטי וחרפרף מוגש על אורז לבן סצואן הוא רוטב חריף מתקתק מידת החריפות תלויה בכם ,
הכנתי עם רצועות בקר להקפצה של אדום אדום , אפשר להכין עם רצועות אנטריקוט, ניסיתי עם  חתיכות פרגית, יוצא מעדן רצוי לאכול  סמוך להכנה כשזה חם רצוי לקחת בחשבון  שצריך להשרות את הבשר במרינדה כמה שעות טובות לספיגת טעמים.

חומרים
1 חבילה רצועות להקפצה
3 כפות סויה
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק (ועוד 2 כפות בסוף)
1 כף סוכר חום
1 כף דבש
1 שן שום כתושה
קורט מלח
1/4 כפית פלפל צ'ילי גרוס (אפשר יותר תלוי במידת החריפות הרצויה ואפשר לוותר  )
2 כפות שמן חמניות
1 פלפל אדום מתוק מהסוג הארוך (או חריף ואז זה אשש)
1 כפית שומשום קלוי להגשה (לא חובה)

אופן הכנה :
לשטוף את רצועות הבקר , לסנן היטב, לשים את כל המרכיבים בקערה:  בשר,3 כפות רוטב סויה, 3 כפות רוטב צ'ילי , 1 כף דבש,1 כף סוכר חום, שום כתוש, קורט מלח , פלפל שחור ושמן לערבב היטב ולהשרות 4 שעות מכוסה במקרר.

לסנן את הבשר (לשמור את הנוזלים של המרינדה!!) לחמם היטב  ווק או סיר טפלון להוסיף 1 כף שמן לחכות שהשמן ירתח ולטגן את נתחי הבשר, חופן בכל פעם (לא לשים את כל הנתחים על מנת לא להוריד את טמפרטורת הסיר ואז הנתחים לא יטוגנו אלה יתבשלו ויפרישו נוזלים )לאחר שהבשר מקבל צבע יפה להוציא לצלחת ולטגן את הכמות הבאה ,
לאחר שסיימנו לטגן את כל הנתחים , נכניס את הרוטב שסיננו לסיר להביא לרתיחה עד שהרוטב מסמיך  , להוסיף 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק ולהכניס את  הנתחים שטיגנו לערבב היטב על אש גבוהה כ-2 דקות עד שכל הרוטב נספג בבשר לכבות ולהגיש חם, רצוי על אורז לבן.



רוטב לפני ההסמכה




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)