Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום רביעי, 3 באוגוסט 2016

אורז מוקפץ עם ברוקולי וקשיו











אורז מוקפץ עם ברוקולי, רצועות גמבה וקשיו מנה פיקנטית טעימה וקלה להכנה, את המנה אכלנו באמסטרדם במסעדה סינית בשם WOK TO WALK (כן מסתבר שאוכל סיני באמסטרדם מאוד טעים.... ) המטבח במסעדה פתוח, אתה בוחר את מרכיבי המנה וסוג הרוטב, המנות נעשות מול עיני הלקוחות , כיאה למסעדה סינית מקפיצים הכל בווק בקלות ובמהירות, מאז שחזרנו אני מכינה את האורז הטעים הזה בכל הזדמנות וזו גם הזדמנות נהדרת לרענן אורז שהכנתם ולא נאכל...

חומרים ל-5 מנות:


3 כוסות אורז מבושל

1/2 חבילה מיני ברוקולי (או ברוקולי טרי מושרה במים רותחים כ-5 דקות)
1 גמבה אדומה גדולה
1/4 כוס שמן
5 כפות רוטב סויה
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות רוטב צ'ילי חריף (או כמה שאתם אוהבים)
1 שן שום כתושה
100 גרם קשיו קלוי

1 ביצה +1 כפית רוטב סויה, קורט סוכר. (טבעונים לוותר )


אופן הכנה :

מכינים ביצה מקושקשת : מערבבים בקערית 1 ביצה עם קורט סוכר ו1 כפית רוטב סויה מטגנים ומערבבים תוך כדי עד לקבלת ביצה מקושקשת.
  
בווק/סיר (רצוי טפלון)  שמים 1/4 כוס שמן מחממים היטב, מוסיפים ברוקולי, גמבה ושום כתוש,
מטגנים כדקה על אש גבוהה, מוסיפים את האורז רוטב צ'ילי מתוק וחריף, רוטב סויה מקפיצים הכל על להבה גבוהה כ2 דקות מפזרים את הביצה המקושקשת ואגוזי הקשיו הקלויים, ערבוב קל ומסירים מהאש מגישים חם ומתענגים







תגובה 1:

אשמח לתגובות :)