Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום ראשון, 7 באוגוסט 2016

חומס צבר וסלט חומוס גרגרים

חומוס, אצלנו בבית אוהבים חומוס ויש העדפה לחומוס צבר, אני אוהבת את המרקם והטעם,
אני אישית אוכלת בכפית, או עם ירקות, הילדים והבעל בתוך בגט או פיתה , ממרח מצויין שמשתלב עם הכל, שניצלים, ירקות, חמוצים , או סתם תוספת ליד הארוחה. חומוס זה הסלט היחידי שאני קונה אני תמיד מכינה סלטים בבית ,מבשלת , צולה פלפלים, חצילים על הגז אפילו שזה מלכלך.. ולוקח המון זמן .
כשהזמינו אותי לסיור במפעלי צבר בקריית גת מאוד שמחתי ,  אני וחברותי הבלוגריות פגשנו את אבי לוי ממאסטר שף המקסים והמוכשר, קיבלנו הסבר על מרכיבי החומוס שמייצרים במפעל צבר והופתעתי לגלות כמה עובדות שלא ידעתי, החומוס עשוי רק מגרגרי חומוס, טחינה, מים,שמן זית/קנולה,  תבלינים, ומעט מאוד חומר משמר. הופתעתם? גם אני ! הייתי בטוחה שיש המון מרכיבים "סודיים" לא בריאים וגיליתי אחרת.....


סלט חומוס גרגרים ועשבי תיבול מתכון בסוף הרשומה 



כל מרכיבי חומוס צבר 


נכנסנו למפעל כשאנחנו עטופות מכף רגל ועד ראש בחלוקים וכובעים, בהתחלה לא הבנתי על מה ההקפדה היתרה אבל לאחר שנכנסנו לתוך המפעל הכל התבהר, הניקיון והצחצוח ששרר במפעל הסבירו הכל , 
נלקחנו למטבח קטן שם אבי לוי מבשל ומנסה מתכונים חדשים.



באולם הייצור שרר ריח נפלא לא מה שציפיתי , הרגשתי שנכנסתי למטבח הפרטי שלי ביום שישי בצהריים עם כל הריחות של הסלטים המתבשלים על הגז ,הצצנו בחומרי הגלם, אהבתי לגלות ארגזים של חצילים איכותיים גמבות בשלל צבעים, הכל טרי ואיכותי (תמיד חשבתי שמתמשים בירקות סוג ב' בהכנת סלטים מוכנים! ) ,  במהלך היצור כמעט ואין מגע יד אדם רוב הייצור נעשה ע"י מכונות.
נדהמתי לגלות שאת החצילים והפלפלים שאנו אוכלים בסלטי צבר, נשים מקלפות ידנית (עם כפפות )בדרך זו כל הטעם נשאר בירקות לאחר הצלייה (ככה אני מכינה בביתי).









זה לא סוד שסלטים שאנו מכינים בבית הם הטובים והאיכותיים ביותר, אבל לוקח זמן להכין אותם ולפעמים האלטרנטיבה של סלטים מוכנים מפתה מאוד במיוחד כשמארחים ויש המון בישולים ואפייה.
אני יכולה להגיד בלב שלם לאחר שביקרתי, ראיתי וטעמתי את הסלטים של צבר אני אקנה למשפחתי סלטים מוכנים בלב שקט יותר וללא רגשי אשם כי בצבר מיישמים את האמרה שחומוס וסלטים עושים באהבה או לא עושים בכלל... סלט הפלפלים וחציל עם טחינה וסומק היה לי טעים והכי קרוב לטעם הביתי שלי .




משתפת אתכם בסלט חומוס גרגרים ועשבי תיבול מתכון שקיבלתי מחברתי יפעת הרשקוביץ עם שינויים שלי 

חומרים : 
1 קופסה של גרגרי חומוס (מסוננת מנוזלים)
4 שיני שום כתושות
מיץ מלימון שלם
1 חבילה כוסברה קטנה
חופן עלי פטרוזיליה
חופן עלי נענע 
1/4 כוס שמן
1/4 כוס מים 
1/2 כפית מלח
1/4 כפית כמון 
קורט פלפל שחור 

אופן הכנה :
קוצצים דק כוסברה, פטרוזיליה, ונענע, חצי מכמות הירק מכניסים לסיר (את היתרה נשמור לסוף)
מוסיפים לסיר , חומוס גרגרים , לימון, שמן, מלח, כמון, פלפל שחור, מים, מבשלים על אש בינונית עד שהרוטב מצטמצם , מסירים מהאש ומוסיפים את יתרת עשבי התיבול, מערבבים טועמים ומתקנים תיבול ,
אוכלים קר או חם. 


 




תגובה 1:

אשמח לתגובות :)