Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום ראשון, 11 בספטמבר 2016

עוגיות קורבייה עוגיות חמאה ושקדים









עוגיות קורבייה הן למעשה עוגיות חמאה בתוספת שקדים מהמטבח התורכי מקור המתכון אמא מרגו היקרה שלי , העוגיות נימוחות, נמסות בפה וקלות להכנה .
לאופק ביתי התחשק להכין עוגיות לצנצנת העוגיות שלה במשרד (כן הגוזלית שלי התחילה לעבוד עד לגיוס! מפחיד כמה מהר הם גדלים ) נזכרתי בטעם המיוחד של העוגיות, בדיקה מהירה שיש לנו את כל החומרים ואופק הכינה קורבייה מושלמים,
במקור השתמשו בגולדבנד (עדיין הטעם היה משגע ) אנחנו החלפנו לחמאה.

חומרים כ-42 עוגיות :
2.5 כוסות קמח תופח
200 גרם חמאה
2 כפות סוכר
2 כפות סוכר וניל
2 חלמונים
50 גרם שקדים שבורים/גרוסים

אבקת סוכר להגשה

אופן הכנה :
לחמם תנור ל- 180 מעלות טורבו
לשים את כל החומרים בקערה לערבב עם מזלג עד לקבלת פירורים , להמשיך ללוש עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד בלבד,
(לא ללוש יותר על מנת לא לפגוע בפריכות הבצק) ליצור עיגולים קטנים (בקוטר 1.5 ס"מ ) להניח על תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה, ולאפות כ-20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות בלבד להוציא ולהניח לקירור (לא לגעת בעוגיות עד שיתקררו אחרת הן יתפרקו ) לאחר הקירור לפזר אבקת סוכר בנדיבות ולאחסן בכלי סגור













8 תגובות:

  1. מדהימות!!!!!!!! כל הכבוד לאופק וכל הכבוד לך על התמונות ההורסות!!

    השבמחק
  2. צריך שקדים קלופים או שעם הקליפה גורסים?

    השבמחק
  3. עשיתי וממש טעים. תודה. בקשר לביצים מדוע השימוש הוא רק בחלמונים, האם שימוש בביצים שלמות פוגע בתוצאה הסופית. האם זה עניין של מרקם ?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אני שמחה שאהבת וכן החלמונים מוסיפים למרקם (מכיוון שהם שומנים ) הנימוח של העוגייה 😍

      מחק
  4. שלום יש לי שאלה איך החמאה צריכה להיות בטמפ' החדר או קרה אשמח לתשובתך - פשוט רוצה להכין אותם לסוף שבוע תודה shila

    השבמחק
    תשובות
    1. היי החמאה צריכה להיות קרה אבל לא מאוד קרה ,
      להוציא את החמאה מהמקרר 15 דקות לפני ההכנה 😍

      מחק

אשמח לתגובות :)