
עוגיות קורבייה הן למעשה עוגיות חמאה בתוספת שקדים מהמטבח התורכי מקור המתכון אמא מרגו היקרה שלי , העוגיות נימוחות, נמסות בפה וקלות להכנה .
לאופק ביתי התחשק להכין עוגיות לצנצנת העוגיות שלה במשרד (כן הגוזלית שלי התחילה לעבוד עד לגיוס! מפחיד כמה מהר הם גדלים ) נזכרתי בטעם המיוחד של העוגיות, בדיקה מהירה שיש לנו את כל החומרים ואופק הכינה קורבייה מושלמים,
במקור השתמשו בגולדבנד (עדיין הטעם היה משגע ) אנחנו החלפנו לחמאה.
2.5 כוסות קמח תופח (כוס בנפח 200 מ"ל )
200 גרם חמאה
2 כפות סוכר גדושות
2 כפות סוכר וניל
2 חלמונים
50 גרם שקדים שבורים/גרוסים
אבקת סוכר להגשה
אופן הכנה :
לחמם תנור ל- 180 מעלות טורבו
לשים את כל החומרים בקערה לערבב עם מזלג עד לקבלת פירורים , להמשיך ללוש עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד בלבד,
(לא ללוש יותר על מנת לא לפגוע בפריכות הבצק) ליצור עיגולים קטנים (בקוטר 1.5 ס"מ ) להניח על תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה, ולאפות כ-20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות בלבד להוציא ולהניח לקירור (לא לגעת בעוגיות עד שיתקררו אחרת הן יתפרקו ) לאחר הקירור לפזר אבקת סוכר בנדיבות ולאחסן בכלי סגור




מדהימות!!!!!!!! כל הכבוד לאופק וכל הכבוד לך על התמונות ההורסות!!
השבמחקצריך שקדים קלופים או שעם הקליפה גורסים?
השבמחקזה לא משנה מה שיש לך בבית
מחקזה לא משנה מה שיש לך בבית
מחקעשיתי וממש טעים. תודה. בקשר לביצים מדוע השימוש הוא רק בחלמונים, האם שימוש בביצים שלמות פוגע בתוצאה הסופית. האם זה עניין של מרקם ?
השבמחקהיי אני שמחה שאהבת וכן החלמונים מוסיפים למרקם (מכיוון שהם שומנים ) הנימוח של העוגייה 😍
מחקשלום יש לי שאלה איך החמאה צריכה להיות בטמפ' החדר או קרה אשמח לתשובתך - פשוט רוצה להכין אותם לסוף שבוע תודה shila
השבמחקהיי החמאה צריכה להיות קרה אבל לא מאוד קרה ,
מחקלהוציא את החמאה מהמקרר 15 דקות לפני ההכנה 😍
וואו נראה מדהים ניתן להוסיף למי שאוהב תמצית שקדים לבצק, או גרירת לימון ,או חצי אגוז להטביע מעט בבצק העוגייה לפני האפייה
השבמחקהכנתי ויצא ממש טעים !! תודה רבה !
השבמחקמשהו לא הגיוני בסוכר, זה לא יצא מתוק
השבמחקלנו זה מספיק מתוק יש גם אבקת סוכר בסוף לשיקולך....
מחק