Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שבת, 17 בספטמבר 2016

עוגיות חמאה ושקדים פרוסים













עוגיות חמאה מפוצצות בשקדים פרוסים, טעימות קריספיות ומפתיעות, השקדים פרוסים נותנים לעוגיות מרקם מדהים, הריח של העוגיות בזמן האפייה משגע! הI קלות להכנה ומצוינות ליד קפה/שוקו חם  של אחר הצהריים הבן שלי רון מסוגל לחסל את כל התבנית.

חומרים: כ-40 עוגיות
100 גרם חמאה (להוציא מהמקרר כ-10 דקות לפני האפייה)
2 שקיות סוכר וניל
4 כפות סוכר
3.1/2 כפות מים
200 גרם שקדים פרוסים
1.1/4 כוסות קמח רגיל

אופן הכנה:
בקערה שמים חמאה, סוכר וניל, 4 כפות סוכר, 3.1/2 כפות מים מים, בעזרת מזלג לערבב את התערובת כ-1 דקה להוסיף את הקמח להמשיך לערבב עד לקבלת פירורים גדולים , להוסיף את ה-200 גרם שקדים ולערבב ידנית בעדינות עד שהבצק והשקדים התאחדו (לא לערבב יותר מידי אחרת העוגיות לא יצאו פריכות) .

להניח נייר אפיה על מגש התנור וליצור עוגיות בגודל של קצת יותר מגולה, לשטח אותם לצורת אליפסה לעובי פחות מ-1 ס"מ (ראה צילום).

לחמם תנור מראש לחום 180 מעלות, לאפות כ-20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות,
בזמן האפייה העוגיות שומרות על צורתן ולא תופחות .

להוציא מהתנור להמתין 5 דקות ולהניח את העוגיות על גבי רשת ליקרור מלא (הם הכי טעימות קרות!)
לשמור בכלי אטום (לא בקירור).

לפני האפייה

לאחר האפייה





תגובה 1:

  1. מתכון בהחלט ניקרא טעים
    אהבתי מאוד תודה רבה ♥

    השבמחק

אשמח לתגובות :)