Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום ראשון, 18 בספטמבר 2016

רול חצילים עם בשר






מנה נהדרת שתקצור המון מחמאות, רול חצילים עם בשר סטייל מוסקה בלי טיגונים מיותרים, אני אוהבת חצילים בכל צורה ומרקם השילוב של בשר טחון וחצילים הוא מנצח מבחינתי, תוסיפו לזה רוטב טעים לחם טוב והרי לכם מתכון מנצח, התבשיל יפה להגשה כמו שהוא מהסיר לשולחן (פחות כלים ללכלך ...)
עוד יתרון גדול אפשר להכין את התבשיל מראש, לחמם ביום ההגשה לפזר מעט פטרוזיליה ולחסוך זמן יקר,
אתם מוזמנים להציץ בשאר המתכונים שהכינו חבריי לקבוצה במסגרת פרויקט מבשלים ביחד לראש השנה ,
אני מאחלת לכולנו שנה טובה ומתוקה עם המון יצירות קולינריות טעימות ומשובחות אושר בריאות ואהבה .

חומרים: לסיר סוטאז' 4 ליטר
750 גרם בשר בקר טחון
1 בצל גדול מגורד גס
3 כפות פירורי לחם
1/2 חבילה פטרוזיליה שטופה וקצוצה
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית בהרט לקציצות
1/2 כפית כמון
3/4 כפית מלח
4 חצילים בינוניים ( רצוי באותו אורך)
שמן/ תרסיס שמן
לרוטב:
4 שיני שום כתושות
3 כפות רסק עגבניות או 2 כוסות רוטב עגבניות איכותי
2 כפות שמן
1.1/2 כפות פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
1/4 כפית פפריקה חריפה (אופציה )
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
1/4 כפית פלפל שחור
2  כוסות מים

אופן הכנה:
נקלף את החצילים ונחתוך לאורך לפרוסות דקות 1/4 ס"מ נפזר מלח על החציל במקביל נחמם היטב מחבת טפלון (רצוי פסים )ונצלה את פרוסות החציל  עם 1 כפית שמן (או התזה של תרסיס שמן) בכל צלייה,  כ-2 דקות מכל צד,
אנחנו רק רוצים לקבל צריבה קלה של החצילים לא ממש לטגן, אני אוהבת את הטעם החרוך של המחבת ,
כמובן שאפשר להכניס את החצילים לתנור במצב גריל 250 מעלות לאחר שמרחנו את החצילים במעט שמן ופיזרנו מלח,
לצלות עד להשחמה קלה ). להעביר את החצילים לצלחת שטוחה.

בזמן שהחצילים נצלים נכין את הרוטב:
בסיר שטוח ורחב נחמם שמן, נוסיף שום כתוש פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה (אופציה) כמון, מלח,פלפל שחור,  רסק/רוטב עגבניות, נערבב ונטגן כמה שניות על אש בינונית (זהירות שהשום לא יישרף), נוסיף 2 כוסות מים, נערבב ונכסה את הסיר במכסה, ניתן לרוטב להתבשל כ-10 דקות על אש בינונית עד שיסמיך נטעם ונתקן תיבול (במידה וחסר מים להוסיף).

תערובת הבשר:
בקערה נערבב, בשר טחון, בצל מגורד גס, פירורי לחם, פטרוזיליה (להשאיר קצת בצד לקישוט), מלח, פלפל שחור, בהרט, כמון, נערבב היטב לתערובת אחידה.

הרכבת המנה :
ניקח פרוסת חציל נשים בקצה שלה חופן/קציצה מהבשר, נגלגל את החציל עם הבשר לרול יפה ומהודק, נכין כך את כל החצילים, נסדר את כל החצילים שהכנו בתוך הסיר על גבי הרוטב בשורה אחת (הרוטב צריך להיות בגובה החצילים במידה ולא יש להוסיף מעט מים רותחים לרוטב) נפזר מהרוטב על החצילים ולבשל על אש בינונית /נמוכה כ-חצי שעה.

בסוף הבישול נפזר את הפטרוזיליה שהשארנו על המנה ולהגיש חם (עם חלה/קוסקוס/אורז)


טיפ: לקנות חצילים קלים לא כבדים .












לכל המתכונים של חברי לקבוצה מבשלים ביחד היכנסו לכאן




20 comments:

  1. נראה נפלא. אוהבת את המתכונים שלך. כל מה שניסיתי הצליח. תודה ושנה טובה

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה יהודית איזה כיף אני שמחה לשמוע חג שמח ושנה טובה :)

      מחק
  2. נפלא! אפשר משלוחה? שנה טובה :-)

    השבמחק
  3. אדום עולה! זה ממש נראה מושלם :-) שנה טובה סיגל יקרה

    השבמחק
  4. זה נראה כל כך טעים ומגרה! אלופה.
    שנה טובה <3

    השבמחק
  5. סיגלי אני אוהבת את האוכל שאת מכינה :) שילוב מעולה בין חצילים לבשר
    והכי הכי הרוטב האדום הזה שמחזיר אותי לטעמים של האוכל של הבית
    שנה טובה יקירתי

    השבמחק
  6. הרגת אותי! זה נראה כל כך טעיםםםםם

    השבמחק
  7. עשית לי כזה חשק להכין סיר יפהפה שכזה. נהדרר

    השבמחק
  8. מאד אוהב שילוב של חצילים ובשר, נראה לי אני מאמץ את זה לכל השנה לא רק לחג...

    השבמחק
  9. נראה לי שאני הולך להזמין כזה מאמא שלי לחג :)

    השבמחק
  10. סיגל יקרה, זה נראה כל כך חגיגי ומפתה שאפילו שונאת חצילים כמוני מגלה התלהבות מהמנה שלך :-)
    שנה טובה ונפלאה

    השבמחק
  11. חצילים זה החיים! נראה מעולה :) חג שמח שמח

    השבמחק
  12. איזה יופי! נראה טעים טעים טעים!

    השבמחק
  13. נראה טעיםםםם. חג שמח אהובה.

    השבמחק

אשמח לתגובות :)