Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שבת, 10 בספטמבר 2016

פבלובה דובדבנים







פבלובה דובדבנים  קלילה  קיצית וטעימה שילוב מושלם של מתוק וחמוץ יפהיפיה להגשה וקלה להכנה :

חומרים למרנג
4 חלבונים
1 כוס סוכר
1 כפית חומץ
2 כפות קורנפלור (בפסח קמח תפ"א)
1 כפית תמצית וניל אמיתית

 חומרים לקצפת:
1 שמנת מתוקה 38%
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב

ציפוי דובדבנים:
1 חבילה דובדבנים קפואים/ פירות יער/פטל (מה שאוהבים)
2 כפות לימון טרי
3 כפות סוכר
3/4 כוס מים
1.1/2 כפיות קורנפלור + 2 כפות מים

מרנג אופן הכנה:
להקציף את החלבונים לקצף נוקשה להוסיף בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף מבריק וקשה, להוסיף 1 כפית חומץ, 1 כפית תמצית וניל, 2 כפות קורנפלור (או קמח תפ"א בפסח) , להקציף דקה נוספת עד שהתערובת אחידה , לרפד תבנית של תנור בנייר אפייה, לשים תבנית 26 (מתפרקת) לשפוך את תערובת המרנג לתבנית וליצור קערה עם כף להוציא את החלק המתפרק של התבנית (קיבלנו קערה עגולה שווה עם דפנות ),  להכניס לתנור בחום 130 מעלות לשעה וחצי , לכבות את התנור ולהשאיר את המרנג בתוכו עד לקירור מוחלט ,אפשר להכין יום לפני ולשמור בקופסה /שקית במקום מוצל .

אופן הכנת הרוטב:
לשים בסיר קטן את הדובדבנים, הסוכר, הלימון, והמים ולבשל כ-5 דקות לערבב בקערית 1.1/2 כפיות + 2 כפות מים קרים לנוזל חלק , להוסיף את הקורנפלור לתערובת הדובדבנים תוך כדי בחישה ולבשל כ-2 דקות להסיר מהאש ולקרר.

אופן הכנת קצפת:
להקציף במיקסר שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל  ו-  1 כוס חלב לקצפת יציבה לשפוך על המרנג (אפשר לזלף צורות אם רוצים לא חובה) לפזר את רוטב הדובדבנים הקר ולהגיש .

**** רצוי לשמור את הרוטב המוכן במקרר  ולפזר את רוטב הדובדבנים על הפבלובה סמוך להגשה , כך הקצפת תישאר לבנה ולא תהפוך לורודה )







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)