Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום חמישי, 29 בספטמבר 2016

ריבת קרעה והל




ריבת קרעה היא ריבה עשויה מדלעת לבנה בצורת בקבוק (ספק קישוא ספק דלעת) אני מוסיפה לה גם תרמילי הל שלמים שמוסיפים טעם נפלא ,

את הריבה טעמתי לראשונה אצל דודה תמר (דודה של בעלי) אשר מכינה את כל המאכלים העירקים האותנטיים מכל הלב ובאהבה גדולה .

לריבה יש  טעם מיוחד שאי אפשר לתאר פשוט מעדן !!

חומרים:
3 יחידות קרעה במשקל 1.2 ק"ג (שיהיו קשות )
800 גרם סוכר לבן (3/4 חבילה)
4 תרמילי הל שלמים
1/2 כוס מים
1  לימון בינוני

אופן הכנה :
מקלפים את הקרעות חוצים לחצי וחותכים לקוביות לא גדולות (הקרעה צריכה להיות לבנה כשחוצים אותה והגרעינים שקופים) אני משאירה את הגרעינים הם לא מורגשים , שמים בסיר גדול (כ-7 ליטר) , מוסיפים סוכר, חצי כוס מים
ותרמילי הל, מבשלים על אש בינונית כ-10 דקות , מנמיכים ומבשלים כ-1.5 שעות (מוצאים קצף אם יש) עד שהריבה מסמיכה והקרעה שקופה , מוסיפים1 לימון סחוט מערבבים מבשלים עוד 5 דקות ומכבים את האש , מקררים ונהנים (לשמור במקרר בצנצנת שעברה עיקור כלומר לשפוך מים רותחים לצנצנת (לשים מתחת לצנצנת מגבת כדי שלא תתנפץ)









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)