Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום רביעי, 28 בספטמבר 2016

קציצות ברוטב שום ונענע









אחד התבשילים שאני מאוד אוהבת תבשיל עירקי שנקרא "שומייה" או "ת'ומייה", תבשיל של שום טרי  ,המון נענע ריחנית ורעננה  בליווי קציצות בשר ברוטב חמוץ מתוק, הפעם שילבתי בשר בקר ופרגית שיצאו עסיסיות וטעימות ,   כמובן שאפשר להשתמש בשום רגיל במהלך השנה .

חומרים לקציצות:
400 גרם בשר בקר טחון
300 גרם פרגית טחונה
1 בצל גדול מגורד
2 כפות קמח מצה
1/4 חבילה נענע
1/2 כפית מלח
1/2 כפית בהרט קציצות
1/2 כפית פלפל שחור

חומרים למרק:
1 עגבנייה גדולה אדומה מקולפת וחתוכה לקוביות
2 ראשי שום טריים, פרוסים לפרוסות
3/4 חבילה נענע טרייה.( עלים בלבד) וקצוצה
1 בצל גדול קצוץ קטן
2 כפות סוכר
1.1/2 לימון
2 כפות רסק
1 כף שטוחה מלח (או לפי הטעם)
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה (או לפי הטעם)
2 כפות שמן

רוטב אופן הכנה:
בסיר נשים 2 כפות שמן, נטגן מעט את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה, נוסיף את קוביות העגבנייה, נטגן מעט, נוסיף את פרוסות השום הטרי, הרסק , ונטגן כחצי דקה , נמלא כ- 2 ליטר מים רותחים , נוסיף את הנענע הקצוצה (נשאיר חופן נענע קצוצה לסוף), מיץ מלימון וחצי, פפריקה מתוקה, מלח, סוכר, פפריקה חריפה , נביא לרתיחה ונבשל כ-10 דקות על להבה גבוהה, ננמיך את האש ונבשל עוד 15 דקות, לאחר מכן טועמים ומתקנים תיבול התבשיל צריך להיות חמוץ מתוק,

נכין את הקציצות:
בקערה נשים בשר בקר טחון, פרגית טחונה, בצל מגורד, 2 כפות קמח מצה, נענע שטופה וקצוצה, מלח, בהרט, פלפל שחור, נערבב היטב וניצור כדורים קטנים, נגביר את האש של הרוטב ונוסיף את כדורי הבשר , נבשל שוב 10 דקות על אש גבוהה, ועוד 20 דקות על אש נמוכה, להוסיף את חופן הנענע ששמרנו ולכבות את האש,  להגיש עם אורז לבן ליד ולהתענג.














תגובה 1:

  1. ללקק את המסך. בדיוק לחג. תודה. אוהבת את המתכונים שלך

    השבמחק

אשמח לתגובות :)