Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום רביעי, 14 בספטמבר 2016

קציצות בשר ואורז עם ארטישוק










קציצות בשר ואורז ברוטב ארטישוק עם המון כוסברה , קציצות שנולדו ביום שישי של אלתורים משאריות מילוי של ממולא בצל  שהכנתי,  מאז אני מכינה אותם באופן קבוע , הקציצות מתבשלות בתוך תבשיל עם ארטישוק מבושל חמצמץ וטעים.

השבוע השתתפתי בהשקה מושקעת ואיכותית ל- SIZZLE  סיר לחץ חדשני של רוסו, חברת רוסולינג עושה זאת שוב.

מאז שאני ילדה יש לי טראומה מסיר לחץ (לאחר שהתפוצץ לאמי סיר לחץ והמכסה הגיע לתקרה ברעש אדיר ),
למרות שאני מודעת ליתרונות הרבים שלו, לא הסכמתי להכניס את הסיר למטבחי עד שנחשפתי לסיזל,

לסיר יש את כל התכונות הקלאסיות של סיר לחץ: הבישול מהיר ובריא יותר (ירקות, בשר, שומרים על הויטמינים והמינרלים שלהם בגלל הבישול המהיר ).

בסיר יש מנגנון סגירה ידני במכסה, המאפשר סגירה הרמטית של הסיר ,

להבדיל מסיר לחץ רגיל את הסיזל אפשר לפתוח!  במהלך הבישול, להוסיף תבלינים ונוזלים במידת הצורך,
המכסה עשוי מזכוכית המאפשר להציץ לתוכו במהלך הבישול ,

בישול בלחץ מאיץ את הטמפרטורה שנמצאת בסיר ומקצרת משמעותית את מהלך הבישול,
תבשיל הקציצות היה מוכן תוך 45 דקות! הסיר עשוי נירוסטה איכותית הוא מעוצב ויפה ואני , אני מאושרת עד הגג
(כלי מטבח עושים לי את זה יותר מכל תכשיט נוצץ....)

חומרים :
2 בצלים גדולים
500 גרם בשר בקר טחון
100 גרם חזה עוף טחון
1.1/4 כוסות אורז לשטוף ולסנן היטב
1 חבילה תחתיות ארטישוק (לחתוך לרבעים )
1 חבילה כוסברה גדולה שטופה וקצוצה
4 כפות שמן
2 כפיות פפריקה מתוקה
2 כפיות כורכום
1/4 כפית פלפל שחור
2.1/2 כפיות מלח
1/2 לימון גדול
3 ליטר מים

אופן הכנה:
נשטוף את תחתיות הארטישוק ונחתוך לרבעים,
בסיר נטגן בצל חתוך גס  עד להזהבה , נוסיף ארטישוק נטגן עוד דקה נתבל עם: 1 כפית כורכום , 1 כפית פפריקה מתוקה, קורט פלפל שחור , כפית מלח, 1/2 חבילה כוסברה קצוצה, נוסיף מים ונבשל 15 דקות על אש גבוהה עם מכסה סגור.

בקערה לשים אורז, בשר טחון, חזה עוף טחון 1/2 חבילה כוסברה קצוצה, 2 כפות שמן , 1 כפית מלח, 1 כפית כורכום, 1  כפית פפריקה  מתוקה, 1/4 כפית פלפל שחור, לערבב היטב! ולהכין כדורים (בגודל כדור פינג פונג)

לאחר כ-15 דקות נוסיף לרוטב 1/2 לימון סחוט נטעם ונתקן תיבול (להוסיף מלח במידת הצורך) נכניס את כדורי הבשר לתבשיל נסגור ונבשל עוד 1/2 שעה , בהגשה לשים את הקציצות והארטישוק בצלחת ואת הרוטב להגיש בקערה בצד.

**חשוב לשים מספיק מים על מנת שיהיה מספיק רוטב, שקציצות הבשר לא יספגו הכל (מניסיון ) **
**אפשר להכפיל את כמות הארטישוק שבתבשיל**
**אם משתמשים בסיר רגיל יש להאריך את בישול הארטישוק ל-25 דקות .**










את הסיר אפשר לרכוש :ארקוס קאזה, קוק אנד בייק, לגעת באוכל, דומו, צוקר בחיפה, טישלר, כהן יצחק, קרניטל, תבליני מימון, סודות מתוקים, מיסטרל, all to chef  - אילת

מחירים:
סיר לחץ: (כרגע יש 20% הנחה - המחיר לפני הנחה)
6 ליטר - 875 
8 ליטר - 999

תגובה 1:

  1. זה נקרא ונראה טעיםםםםםם! אני אוהבת את התיבול הלימוני והקציצות קיפוד מגניבות. כל הכבודדדד חברה שלי

    השבמחק

אשמח לתגובות :)