Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שני, 17 באוקטובר 2016

עוגת גבינה בציפוי פטל דובדבנים



עוגת גבינה בציפוי פטל ודובדבנים חלומית, עוגה שמשלבת מתוק וחמוץ רעננות ופרשיות,  
יפהיפיה להגשה ולא קשה להכנה,  לא להיבהל מאורך המתכון זה פשוט,
אפשר להכין את העוגה יום, יומיים לפני ההגשה ולשמור במקפיא , להוסיף את הציפוי 
לקשט יפה (הסבר בהמשך) וקיבלתם עוגה מדהימה וטעימה  תהנו... 

חומרים לבסיס :
תבנית 26 קפיצית
חומרים לבסיס
2 ביצים
1/2 כוס קמח תופח
1/2 כוס סוכר
3 כפיות שמן


חומרים למוס :
2 שמנת מתוקה 38% שומן (סה"כ 500 מ"ל)
1 גבינה לבנה 5% ( 250 גרם )
1 מיכל שמנת חמוצה 27% (200 גרם)
3/4 כוס סוכר
1 אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
1/4 כוס מים
2 כפות ג'לטין (14 גרם)
שקף לקבלת דפנות חלקות (לא חובה)

רוטב פטל:
3/4 חבילה פטל קפוא או דובדבנים  אפשר לשלב ביחד (250 גרם)
(אם משתמשים בדובדבנים ורוצים מחית חלקה יש לטחון אותם , בפטל אין צורך)
3 כפות סוכר
1 כף לימון
3/4 כוס מים 
1 כף ג'לטין (7 גרם) + 1/4 כוס מים

קישוט(לא חובה אבל מוסיף):


אופן הכנה בסיס :
להקציף את הביצים שלמות  כ-5 דקות עד לקבלת קצף בהיר, להוסיף בהדרגה 1/2 כוס סוכר עד לקבלת קצף אחיד (התערובת קצת דלילה זה בסדר ).
להוסיף ידנית, קמח תופח ו3 כפיות שמן, לערבב עם מרית/לקקן בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת תערובת אחידה .

לשמן היטב רק את התחתית (זה חשוב למניעת הדבקות העוגה לתבנית) תבנית קפיצית קוטר 26 , לשפוך את התערובת על פני התבנית בצורה אחידה לאפות בחום 180 מעלות כ-15 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ יוצא נקי. מקררים את העוגה .

מרטיבים את העוגה: בכוס מערבבים  1/2 כוס מים וכפית סוכר, מפזרים את הנוזל על פני העוגה שהתקררה (במידה ורוצים לשים שקף מסביב לדפנות העוגה זה הזמן).

אופן הכנת הקרם :
נשים בקערה : גבינה לבנה , שמנת חמוצה, 3/4 כוס סוכר ונערבב ידנית עד שהתערובת אחידה.

ג'לטין : בקערית זכוכית נשים את אבקת הג'לטין  14 גרם ורבע כוס מים מהברז , נערבב עד שאין גושים, נכניס לחימום במיקרוגל ל-1 דקה , נערבב עד שהנוזל צלול (ללא גרגרים) במידה וצריך, להכניס לחימום קצר נוסף, להניח בצד .

להקציף במיקסר 500 מ"ל שמנת מתוקה, ואינסטנט פודינג וניל ,לקרם יציב.
להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף את תערובת הגבינה, לערבב (במהירות נמוכה ) עד לקבלת קרם אחיד, להוסיף את הג'לטין המומס לתוך תערובת הגבינה והשמנת  ולערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

נשפוך את המוס על הבסיס שהכנו ונכניס למקפיא לשעתיים (בשלב זה אפשר לשמור את העוגה במקפיא )

הכנת הרוטב :
בקלחת שמים פטל/דובדבנים (קפואים)3/4 כוס מים, 3 כפות סוכר וכף לימון טרי, נחמם על אש בינונית, 

נערבב את הג'לטין עם 1/4 כוס מים, נכניס להמסה במיקרוגל ל-30 שניות ונוסיף לרוטב הפטל, נביא לרתיחה ונכבה את האש התערובת נוזלית זה בסדר לא לדאוג, נקרר מעט בטמפרטורת החדר (כ-20 דקות ) לשפוך על העוגה ולהכניס למקפיא ל-20 דקות,  
להוציא מהמקפיא ולשמור במקרר  לפחות 8 שעות עד להגשה .
(במידה והכנו מראש את העוגה לשים את הציפוי להפשיר במקרר ליממה ).

הקישוט:
העיגולים הלבנים: לקחתי כ-2 כפות מתערובת הגבינה שעשינו, הכנסתי לשקית ניילון זילפתי לתוך תבניות סיליקון קטנות בצורת עיגול, או כל תבנית שיש לכם, הכנסתי למקפיא ל-2 שעות, שלפתי את הקרם הקפוא והנחתי על גבי העוגה, הוספתי פטל קפוא, פיסטוקים קלויים, ומרשמלו קטנים, 



2 comments:

  1. נראה מדהים ולא קשה להכנה.הטעם לפי המצרכים יהיה מושלם!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה היא באמת קלה להכנה ומאוד טעימה 😍😍😍

      מחק

אשמח לתגובות :)