Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום חמישי, 6 באוקטובר 2016

עוגיות תבלינים










עוגיות פריכות מתובלות עם קינמון, הל, ציפורן וזנגביל טחון ולתוספת קריספיות שקדים לבנים, טעימות ומיוחדות.

150 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר חום כהה
2 כוסות קמח (כוס חד פעמית שתייה קרה)
1 כפית קינמון
1 כפית זנגביל טחון
1/2 כפית ציפורן
1/2 כפית הל טחון
קורט מלח
1 כפית אבקת אפיה
50 גרם שקדים קלופים וחתוכים

 אופן הכנה:
בקערה שמים חמאה וסוכר מערבבים בעזרת מטרפה כ-3 דקות מוסיפים את הקמח והתבלינים ומערבבים במזלג עד לקבלת פירורים גדולים, להוסיף שקדים ולערבב מעט רק לפיזור השקדים בבצק.

מחלקים את התערובת לחצי .
מניחים חצי מהתערובת על גבי נייר אפייה מסדרים בצורת גליל/מלבן ומכניסים להקפאה , ליצור גליל או מלבן נוסף מהחצי שנשאר ולהקפיא.

מוציאים את הגלילים/מלבנים מהמקפיא להפשיר מעט כ-15 דקות בחוץ, פורסים דק ומסדרים על גבי התבנית עם נייר אפייה, מחממים תנור ל-160 מעלות ואופים כ-17 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות בצדדים. מקררים ושומרים במקרר.




3 תגובות:

  1. היי, אפשרי לעשות עם שמן במקום חמאה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי לא אי אפשר עם שמן המרקם יהיה שונה אפשר עם שמן קוקוס במצבו המוצק

      מחק
    2. לכמה זמן להכנס למקפיא? אחרי הקפאה גליל נישאר פריך ולא הצלחנו לפרוס גליל

      מחק

אשמח לתגובות :)