Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום חמישי, 6 באוקטובר 2016

תבשיל במיה וגזר גמדי




 תבשיל של במיה וגזר גמדי, ברוטב עגבניות חרףרף, מנה צבעונית וטעימה אפשר לאכול לצד אורז, מוקדש לכל אוהבי הבמיה (כן אני אוהבת במיה בכל צורה ומרקם ) תוספת קלה וטעימה .


חומרים:
1 חבילה במיה קפואה (600 גרם)
1/2 חבילה גזר גמדי (400 גרם)
3 בצלים בינוניים
1 עגבנייה גדולה בשלה מקולפת וחתוכה גס
2 כפות גדושות רסק עגבניות
1 כפית שטוחה מלח , או לפי הטעם
1 כף פפריקה מתוקה
1/4 כפית פלפל שחור,
מעט צ'ילי גרוס
1/4 כוס שמן

פיטרוזילה/ נענע לקישוט

אופן הכנה :
לשטוף את הבמיה ולסנן היטב,
לחתוך את הבצל גס לשים בסיר רחב (סוטאז' 38 קוטר ) עם 1/4 כוס שמן, לטגן עד שהבצל שקוף, להוסיף את הבמיה ולהמשיך לטגן עד שהבמיה משחימה מכל הצדדים , להוסיף עגבנייה חתוכה גס (ללא הגרעינים וקליפה) 1/2 חבילה גזר גמדי , 2 כפות רסק, 1 כף פפריקה, 1/4 כפית פלפל שחור, קורט צ'ילי חריף (או לפי הטעם)1 כפית שטוחה מלח, מים עד לכיסוי הבמיה , לבשל על אש בינונית כ- 30 דקות או עד שהרוטב מסמיך והבמיה רכה, לטעום לתקן תיבול במידת הצורך להגיש חם (אפשר לפזר מעט נענע קצוצה או פטרוזיליה לקישוט)

אופציה לרוטב חמוץ מתוק, להוסיף מיץ מחצי לימון וכף סוכר  ולהמשיך כרגיל .

***במידה ורוצים להוסיף עוף לתבשיל יש להוסיף את העוף בשלב טיגון הבמיה על מנת שישחים ואז להמשיך את התהליך כפי שכתוב .







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)