Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום חמישי, 3 בנובמבר 2016

אושפלאו עוף










אושפלאו אורז ועוף מהיר תבשיל שאימי מכינה עוד מימי ילדותי, כל המשפחה אוהבת את האושפלאו שלה הוא יוצא רך ועסיסי אי אפשר להפסיק לאכול , מאכל מהמטבח הבוכרי שאימצנו באהבה , אחד היתרונות הגדולים של התבשיל  הוא האפשרות להכין את הרוטב עם העוף יום קודם, לשמור במקרר (הטעמים רק נספגים ומשתבחים) וביום הארוחה וסמוך לה מרתיחים ומוסיפים את האורז, מבשלים 30 דקות וזה מוכן,  מגישים לשולחן חם וטרי.


סיר סוטאז' 4 ליטר (רחב ונמוך) זה חשוב
2 כוסות אורז פרסי שטוף ומסונן
5 כוסות מים
בצל גדול מאוד
4 גזרים גדולים חתוכים לרצועות (לא דקות)
2 כפיות כורכום
2.1/2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור
4-5 יחידות כרעיים/שוקיים עוף (אפשר יותר )
1/3 כוס שמן

אופן הכנה:
שמים בסיר רחב ועמוק שמן , מטגנים את הבצל הקצוץ גס עד להזהבה מוסיפים את העוף ומטגנים מכל הכיוונים עד להזהבה, מוסיפים גזרים,  מלח, 2 כפיות כורכום, 1/4 כפית פלפל שחור, מוסיפים 5 כוסות מים רותחים ומבשלים כ-20 דקות על אש בינונית , לאחר מכן מוסיפים, 2 כוסות אורז שטוף,
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים על אש נמוכה כ-1/2 שעה עד שהאורז מתרכך לכבות את האש, להמתין עוד 10 דקות לאכול חם בתאבון.














2 comments:

  1. וואו אין על האושפלאו הזה .....

    השבמחק
  2. נראה נפלא. מכינה ליום שישי. תודה

    השבמחק

אשמח לתגובות :)