Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שישי, 11 בנובמבר 2016

עוגת שוקולד, קרם קוקוס וקרם וניל



עוגה מדהימה מוקדשת לכל אוהבי הקוקוס , עוגת שוקולד רכה ועסיסית , קרם קוקוס רך ומתוק, מעל קרם וניל ולפינלה ציפוי שוקולד, עוגה טעימה מהודרת וקלה להכנה,ללא גלוטן מתאימה לפסח ולכל ימות השנה .

חומרים לבסיס (לתבנית 24 ס"מ):
4 ביצים, מופרדות 
1/2 כוס קקאו
1 כוס סוכר
1 שקית אבקת אפייה

לקרם קוקוס:
2.3/4 כוסות קוקוס  (200 גרם(
1 כוס חלב
1 כוס סוכר
100 גרם חמאה

קרם וניל:
2 שמנת מתוקה (סה"כ 500 מ"ל )
1 אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
1/2 כוס חלב

לציפוי:
100  גרם שוקולד מריר
 2 כפיות חמאה
2-3  כפות חלב

קישוט (לא חובה) שבבי קוקוס ממותקים ואפויים.

אופן הכנה:                                                                      
מפרידים את הביצים, מקציפים את החלבונים כ-2 דקות ומוסיפים בהדרגה כוס סוכר לקצף יציב.

מערבבים את החלמונים עם אבקת האפייה ומקפלים לתוך הקצף. מוסיפים את הקקאו  (רצוי להעביר את הקקאו דרך מסננת כדי שלא יהיו גושים בתערובת ), מערבבים בעדינות עד לקבלת בלילה חלקה.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות, יוצקים את הבסיס לתבנית משומנת, ואופים כ-25 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש. מקררים, העוגה תופחת וצונחת זה בסדר לא לדאוג...

מכינים קרם קוקוס: שמים את כל החומרים בסיר קטן על אש בינונית, ומערבבים עד שהחמאה נמסה מקררים מעט  ומורחים על הבסיס הקר להכניס למקפיא ל-10 דקות .

קרם וניל: במיקסר מקציפים שמנת, אינסטנט פודינג וניל וחלב לקצפת יציבה מורחים על העוגה, ומניחים במקרר.

מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל או בסיר כפול את השוקולד עם החמאה והחלב, עד שנוצרת תערובת חלקה. מצפים את העוגה בשוקולד, מקררים לילה במקרר.

***
אפשר להכין את העוגה בתבנית קוטר26 היא תצא מעט נמוכה***










תגובה 1:

אשמח לתגובות :)