Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום חמישי, 1 בדצמבר 2016

חמין עירקי תבית




חמין עירקי (תבית )חם טעים וריחני נאכל עם סלט עגבניות ,בצל ירוק ופטרוזיליה וכמובן עמבה (למי שאוהב והריח לא משפיע עליו ) ביצה חומה וטעימה ממש עונג שבת!!! אני מכינה בסיר בישול איטי אבל אפשר גם בתנור.

חומרים:
1 עוף שלם נקי ורחוץ (אני מורידה את העור)
(או כרעיים כ-6 יחידות) 
12 ביצים
1 ק"ג אורז בסמטי שטוף
3 בצלים מגורדים
1/2 כוס שמן
1 כף בהרת עירקי (של תבליני פרג)
1 כף כורכום
1 כף קינמון (בסוף)
1 כפית פלפל שחור
10 יחי' תרמילי הל שלמים
1.1/2  כפות מלח
2 כפות רסק

אופן הכנה :
בסיר גדול כ-7 ליטר שמים: בצל מגורד וחצי כוס שמן, מטגנים עד להשחמה ,מוסיפים את העוף ומשחימים מכל הכיוונים, מוסיפים תבלינים: כפית פלפל שחור, 1 כף בהרת , 1 כף כורכום, 10 יחידות הל, כף וחצי מלח,
2 כפות רסק, ממתינים דקה ומוסיפים מים רותחים כ-3/4 הסיר מערבבים ומביאים לרתיחה,
מבשלים כ-20 דקות על אש בינונית, טועמים ומתקנים תיבול (המרק צריך להיות מלוח!!) מוסיפים את האורז ומבשלים עד שהמים נספגים באורז.

מעבירים את האורז והעוף לסיר בישול איטי : שכבה ראשונה אורז מפזרים מעט קינמון, מוסיפים את העוף ומעליו עוד שכבת אורז מפזרים עוד קינמון , מוסיפים את יתרת האורז ושוב מפזרים קינמון, רוחצים את הביצים במים קרים, מניחים אותם  על האורז , סוגרים את הסיר ומפעילים בחום גבוהה כ-1 שעה לאחר מכן מורידים את החום, לחום נמוך לכל הלילה עד למחרת ב-12:00 , קמים לבית מלא ניחוחות של חמין טעים וריחני .

מכינים סלט עגבניות טרי עם בצל ירוק פטרוזיליה לימון מלח ושמן זית ואוכלים בתאבון.     

למי שאין סיר בישול איטי מסדר את האורז בסיר שמתאים לתנור ואופה בתנור , בהתחלה חום של 200 מעלות כ- 1 שעה ולאחר מכן מנמיכים לחום  120 מעלות כל הלילה .






 



תגובה 1:

אשמח לתגובות :)