Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שלישי, 13 בדצמבר 2016

דונאטס מושחתים





יש גם סרטון

דונאטס שמנמנים עסיסים בציפויים מושחתים כי חנוכה יש פעם בשנה ומה שקורה בחנוכה נשאר בחנוכה...,
קיבלתי על עצמי את אתגר ה- ֳדונטס בוקס  של לייק אנד שר ונהנתי מכל רגע, יוצאת כמות גדולה של דונטאס, את מה שלא אכלו הקפאתי (עם הציפוי) , למחרת הפשרתי בחוץ והם נשארו פריכים וטעימים .
שיהיה לנו חג חנוכה שמח מתוק וטעים 
כמות גדולה כ-50 יחידות. 
חומרים :
1 ק"ג קמח שמרים של אוסם
120 גרם חמאה מומסת 
1/2 כוס שמן
1 כוס חלב
3 ביצים
1/2 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1.1/2 כוסות מים פושרים (חד פעמי שתייה קרה )
1 כפית ליקר אמרטו, פרנג'ליקו

אופציית ציפוים:
ריבת תות (778)
1 שמנת מתוקה + כוס חלב+ אינסטנט פודינג וניל (להקציף הכל לקצפת יציבה)
 תותים טריים
עוגיות אוראו דאבל מילוי חתוכות .
ממרח לוטוס חימום קל במיקרוגל (3 כפות גדושות)
100 גרם שוקולד לבן + 2 כפיות שמן לחמם במיקרוגל עד להמסה 
100 גרם שוקולד מריר + 2 כפיות שמן לחמם במיקרוגל עד להמסה 
1/2 כוס קוקוס ממותק
1/2 אגוזי לוז
סוכריות צבעוניות
אבקת סוכר
חלבה


לטיגון: 1 ליטר שמן חמניות או תירס או קנולה 

אופן הכנה:
במיקסר עם וו לישה נשים את כל החומרים קמח שמרים של אוסם, 120 גרם חמאה מומסת , 1/2 כוס שמן,1 כוס חלב, 3 ביצים, 1/2 כוס סוכר , 2 שקיות סוכר וניל, 1 כפית ליקר, 1.1/2 כוסות מים פושרים לערבב היטב עד לקבלת בצק גמיש ואחיד, לכסות את קערת המיקסר במגבת ולהתפיח כ-1 שעה או עד להכפלת הנפח.

לאחר שהבצק תפח לחלק ל- 4 חלקים,
נרדד כל חלק על נייר אפייה מקומח מעט (הבצק נעים לעבודה ולא נדבק) לריבוע בעובי 1 ס"מ .
ניצור עיגולים בקוטר 8 ס"מ בעזרת כוס או קורץ עיגולים , במרכזו של כל עיגול ניצור חור בקוטר 4 ס"מ (השתמשתי בצנטר בקוטר במתאים , אפשר להשתמש בפקק של מים מינרלים ) נוציא את עיגול הבצק מהחור וכך נוצר לנו חישוק,
נניח להתפחה כ-1/2 שעה נוספת כולל העיגולים שנוצרו (נכסה את הדונאטס במגבת או נייר אפייה) .



בסיר טפלון או מחבת עמוקה נחמם שמן לטיגון עמוק, נטגן את הדונאטס כדקה מכל צד עד להזהבה,
 להוציא לצלחת  מרופדת עם נייר סופג.

ואז מתחילה החגיגה .....
לזלף קצפת ולהוסיף תותים,
לטבול בשוקולד מריר ולפזר אגוזים
לטבול בממרח לוטוס מומס 
לזלף ריבת תות וקצפת 
למרוח קצפת ועוגיות אוראו 
או כיד הדמיון הטובה עליכם





















4 תגובות:

  1. יאמיי אימיי נראה נהדרררר יפים כלכך מלא טעמים
    כל הכבודד יקירה ♥

    השבמחק
  2. במקום כפית אמרטו אפשר כפית ברנדי

    השבמחק

אשמח לתגובות :)