Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום ראשון, 11 בדצמבר 2016

בורגול עם אטריות







בורגול עם אטריות דקות מנה מצוינת לימים ללא בשר , בתוספת בצל מטוגן שקדים וחמוציות, לוק משגע והעיקר טעים מהיר וקל להכנה , לא חייבים להוסיף חמוציות ושקדים אבל ממליצה לכם לא לוותר.


חומרים :
2 כוסות בורגול גס שטוף היטב במים (לא משרים את הבורגול)
1.1/2 כוסות אטריות דקות דקות
1 בצל גדול מאוד קצוץ דק
2 כפות גדושות רסק
4 כוסות מים
1/4 כוס שמן
1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
1 כפית גדושה מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כוס שקדים
1/2 כוס חמוציות

אופן הכנה :
בסיר מטגנים את הבצל עם 1/4 כוס שמן עד להזהבה ,
להוציא חצי מכמות הבצל לקערית, ולהוסיף לה את החמוציות והשקדים הפרוסים, להניח בצד.

להוסיף לסיר את האטריות הדקות ולטגן עם הבצל עד להזהבת האטריות (אפשר להוסיף עוד כף שמן),לאחר שהאטריות הזהיבו, להוסיף בורגול שטוף, 4 כוסות מים רותחים, 2 כפות רסק, 1 כף פפריקה מתוקה, 1 כפית גדושה מלח, 1/4 כפית פלפל שחור, לערבב ולטעום הרוטב צריך להיות מעט מלוח, לכסות את הסיר, להביא לרתיחה ולהנמיך את האש, לבשל 20 דקות על אש נמוכה עד שהבורגול מוכן, להגשה לפזר את תערובת הבצל חמוציות ושקדים שהכנו ולהתענג.

***אפשר לטגן מעט את הבצל עם השקדים והחמוציות לקבלת שקדים יותר קריספים :)*****




2 comments:

  1. אפשר להחליף את הרסק במשהו אחר?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אפשר להחליף את הרסק ברוטב עגבניות אחר

      מחק

אשמח לתגובות :)