Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום חמישי, 29 בדצמבר 2016

פטריות ממולאות בשר



פטריות במילוי בשר ועשבי תיבול אפויות בתנור ברוטב טחינה עסיסיות טעימות וקלות להכנה , אני אוהבת פטריות בכל צורה ומרקם מטוגנות, עם ציפוי או בלי , מוקפצות, מבושלות הן טעימות לי בכל וריאציה, המתכון הזה נולד משאריות מילוי של קובה סולת ובורגול כלומר בשר מטוגן עם בצל צנוברים ותבלינים, הוספתי לתערובת גם עשבי תיבול,
כמובן שמאז אני מכינה את המילוי במיוחד למנה הנהדרת הזו, אפשר להכין את כל המנה מראש ולאפות סמוך להגשה,
הפטריות מוגשות עם טחינה שמוסיפה עוד מימד של טעם למנה  .

חומרים:

250 גרם בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
1 גבעול סלרי (ללא עלים) קצוץ קטן
חופן פטרוזיליה
3 כפות שמן
1/4 כוס צנוברים
1/4 כוס אגוזים קצוצים
1/4 כפית מלח
קורט פלפל שחור
קורט בהרט
קורט קינמון
2-3 סלסלות פטריות שמפיניון בינוניות
2 כפות צ'ילי מתוק

טחינה:

3/4 כוס טחינה גולמית
1/2 לימון טרי
קורט מלח
1/2 שום כתוש (אופציה)
חופן פטרוזיליה קצוצה (אופציה)
1/2 כוס מים קרים
אופן הכנת הטחינה:
לערבב היטב את כל החומרים בקערה עד לקבלת ממרח טחינה .

אופן הכנה :

מטגנים את הבצל קצוץ עם 1/4 כוס שמן עד להזהבה, מוסיפים את הבשר טחון מערבבים ומטגנים עד שכל הנוזלים מתאדים והבשר משנה את צבעו, מוסיפים תבלינים, טועמים ומתקנים תיבול, מניחים בצד לחצי שעה, מוסיפים סלרי חתוך, פטרוזיליה קצוצה, אגוזים וצנוברים . 

בתבנית שמים 2 כפיות שמן זית,

מוצאים את רגלי הפטריות מהפטריות בעזרת סכין , ממלאים כל פטרייה בכפית גדושה מהמלית ומניחים בתבנית (במידה והפטרייה לא יציבה אני חותכת שיכבה מאוד דקה מהפטרייה על מנת שלא תתנדנד לה בתבנית ) מפזרים על כל פטרייה מעט מאוד מרוטב הצ'ילי מתוק, ואופים בחום 200 מעלות כ- 15 דקות עד להשחמה, מוצאים מהתנור למנוחה של 5 דקות .
בצלחת הגשה מזלפים פסים של טחינה בעזרת כף , מניחים את הפטריות  על הטחינה ומגישים מיד.

**את המנה אפשר להכין מראש (לפני האפייה) לשמור במקרר ולפני ההגשה להכניס לתנור ***

תגובה 1:

אשמח לתגובות :)