Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום ראשון, 8 בינואר 2017

מרמלדת תותים






אני אוהבת מרמלדה! במיוחד ביתית שמכילה פרי אמיתי ואיכותי, בכל ביס מרגישים את הטעמים מתפוצצים בפה, ממש עונג צרוף! באופן כללי אני מאוד אוהבת להכין ממתקים, מסתבר שבעבר המשפחתי שלי מצד אבי נהגו לייצר ממתקים אז אפשר להגיד שזה בגנים... , ברזומה הממתקים שלי יש: בעבע קדרסי (נוגט עירקי) הכנתי פאדג' שוקולד חלב , פאדג' שוקולד לבן ופיסטוקים  ממתק שומשומיות , אתם זוכרים שיש לי חולשה לספרי אפייה ובישול? אז ככה לפני חצי שנה רכשתי את הספר כישופי סוכר של רונית צין קרסנטי קישור לאתר שלה תמצאו כאן 

שם מצאתי את המתכון למרמלדה המושלמת (ועוד המון מתכונים מטריפים שטרם עשיתי) ,
הכנתי מרמלדת תות מתוקה וחמצמצה פשוט נפלאה. 

להכנת המרמלדה יש להצטייד במד חום לממתקים, משקל, כף עץ, פקטין (זה חומר שנמצא בתוך גרעיני הפירות והוא עוזר להתקרשות ריבות ) , חומצה ציטרית שמופיעה במתכון היא בעצם מלח לימון, וגלוקוזה , תבנית במידות 20/20 ,ניילון נצמד , את כל המרכיבים הנ"ל רכשתי בחנויות מתמחות כמו לגעת באוכל , ספייסז, 4CHEF,      

יש לדייק בכמויות על מנת שהמרמלדה תצליח.

מציעה לכם להכין מראש את כל המרכיבים בקעריות , ההכנה לא קשה אך דורשת קצת סבלנות מבטיחה לכם זה משתלם.

אני ביצעתי מספר שינויים במתכון: השתמשתי במחית פרי שטחנתי לבד, (ממליצה לכם לרכוש תותים בעונה לטחון ולאחסן במקפיא בתוך שקית ניילון ואז אפשר להנות ממרמלדת תות כל השנה), כמו כן הכנתי שליש מהמתכון המקורי , זה מספיק 
ל-40 יחידות מרמלדת תותים משגעת .

חומרים :
תבנית 20/20 מרופדת בניילון נצמד (חשוב להכין מראש לפני הכנת המרמלדה)
350 גרם תותים טריים טחונים
9 גרם פקטין + 45 גרם סוכר
370 גרם סוכר לבן
80 גרם גלוקוזה (שמתי 3 כפות, קשה לשקול את הגלוקוזה )
10 גרם מלח לימון (שווה ערך לחומצה ציטרית)

70 גרם סוכר לבן לציפוי + 1/4 כפית מלח לימון (תוספת שלי )

אופן הכנה :
בקערית שמים 45 גרם סוכר + 9 גרם פקטין מערבבים מעט.

שמים בסיר מחית תותים מערבבים עד לרתיחה , לאחר שהמחית רתחה מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את קערית הפקטין והסוכר, מבאים שוב לרתיחה ,
מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב 370 גרם סוכר, ממשיכים לערבב ומוסיפים את הגלוקוזה,
זה הזמן לשים את מד החום לממתקים בסיר ולהמשיך לבשל תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מגיע ל 107 מעלות זה לוקח זמן לא להתייאש בסוף זה קורה , ברגע שהמד חום מראה 107 מעלות להסיר מהאש להוסיף 10 גרם מלח לימון לערבב היטב, להעביר את התערובת לתבנית מרופדת בניילון נצמד, (צריך לעבוד מהר כי התערובת מתקשה כאשר היא מתקררת),
נניח למרמלדה לנוח כמה שעות טובות עד לקירור מוחלט אני המתנתי 10 שעות (במקום 24 שעות ... לא התאפקתי ),

לחלץ את המרמלדה מהתבנית , לחתוך לקוביות בגודל הרצוי לכם (מתוך ניסיון רצוי קוביות קטנות, ) לגלגל את המרמלדה בסוכר לבן (בתוספת מלח לימון )  ולהניח על גבי רשת לייבוש, בספר צריך להמתין 4 ימים!!! לא הצלחתי להחזיק מעמד לאחר יבוש של לילה ויום,  כבר טעמתי וחילקתי למשפחה וחברים ....

המרמלדה נשמרת בכלי אטום בחוץ בחורץ וקיץ במקרר.











9 תגובות:

  1. פשוט מהמם ומושך ויאמי כמו שאת יודעת להגיש

    השבמחק
  2. סיגל, תודה על מתכונים נהדרים. שלוש שאלות על הכנת המרמלדה:
    1. על איזו אש להרתיח את התערובת? נמוכה? בינונית?
    2. כאשר מצפים את קוביות המרמלדה בסוכר, רשמת שצריך להוסיף מלח לימון. מה היחס בין הסוכר למלח הלימון?
    3. האם חייבים לייבש דווקא על רשת? האם אפשר לייבש על נייר אפייה שמונח בתבנית אפייה?
    תודה מראש על המענה.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי סוזי תודה לך שמחה שאהבת 😍 לתשובות
      1 אש בינונית 😍
      2 רשמתי למעלה במרכיבים להוסיף 1/4 כפית מלח לימון לסוכר😍
      3 כן חייבים רשת על מנת שהמרמלדה תתיבש מכל הצדדים בצורה שווה אני שמתי על רשת והנחתי בתחתית מגש עם נייר אפייה על מנת שהסוכר לא יתפזר לי ..... 😍
      בהצלחה 😍😍😍

      מחק
  3. השאלות הן שלי. סוזי בן דוד

    השבמחק

אשמח לתגובות :)