Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום רביעי, 22 במרץ 2017

ארטישוק טרי מבושל





ארטישוק טרי מבושל בלימון ומלח כמה פשוט ככה טעים, הארטישוק ובשמו העברי "קנרס" טעים בכל צורה אפוי מוקפץ מבושל ומטוגן  ב- 100 גרם ארטישוק מבושל או אפוי יש רק 47 קלוריות , בבית הורי ארטישוק הוא הקינוח האולטימטיבי בארוחת שישי, ילדי למדו מגיל צעיר (תודה אבא) איך לאכול את הטעים טעים הזה , כשמתחילה עונת הארטישוקים (מרץ אפריל ) יש שימחה וצהלה אצלנו, אני מכינה סלט ארטישוק חם  מארטישוק טרי וכמובן סיר של ארטישוק מבושל, הילדים שלי מאושרים במיוחד רון שאוהב ארטישוק בכל צורה ומרקם .

חומרים :
7 יחידות ארטישוק טרי
1 כף מלח גס
1 לימון גדול

אופן הכנה :
לרחוץ היטב את הארטישוק (לשים את העלים מתחת לברז ואז לנער אותם היטב) לחתוך את הגבעול עד לבסיס הארטישוק, לשים בסיר עמוק , להוסיף לימון חתוך לרבעים וכף מלח גס, למלא במים רותחים עד לכיסוי  ולבשל כ-1/2 שעה או עד שהארטישוק רך (כשנועצים סכים בבסיס הוא נכנס בקלות) , מקררים מעט ומגישים , הארטישוק טעים קר או חם .



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)