Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום רביעי, 29 במרץ 2017

קציצות דגים וחומוס ברוטב פיקנטי





חג פסח מתקרב, הניקיונות בעיצומם וארוחת שישי חייבים להכין, אצלנו סיר דגים לא משנה באיזה וריאציה זה סיר חובה בארוחת שישי מסורת מבית ההורים , אז הכנתי סיר קציצות דג וחומוס פיקנטי עם קיצור דרך, השתמשתי בסלט גרגרי חומוס פיקנטי של צבר, הוא ממש טעים וללא טעמי לוואי שיש בדרך כלל לסלטים מוכנים, קיצרתי הליכים, הסיר מתבשל מהר ואני מוכנה להמשיך בניקיונות וחיסול חמץ (הכנת עוגות ועוגיות מעודפי קמח.... )אז נתחיל?


חומרים לקציצות (סיר לדגים 30 ס"מ סוטאז' )
1 ק"ג פילה מרלוזה (בקלה ) נקי מקוצים, סחוט ממים וטחון גס
צרור פטרוזיליה שטוף (רק העלים) וקצוץ
1 בצל בינוני מגורד גס
5 שיני שום כתושות
1 כפית שטוחה פלפל שחור
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית גדושה כמון
1/4 כוס שמן
1 כף פירורי לחם / בפסח קמח מצה

חומרים לרוטב
2 גמבות אדומות חתוכות לאורך ללא גרעינים
2-3  פלפלים חריפים חתוכים לטבעות עבות עם הגרעינים (אפשר להפחית בחריפות ולשים פחות)
1 קופסה סלט גרגרי חומוס מרוקאי של צבר או קופסה של חומוס גרגרים מסוננת 
1 חבילה כוסברה
2 פלפלים יבשים אדומים מתוקים ללא גרעינים
10 שיני שום
2 כפות פפריקה אדומה מתוקה 
1/2 כפית מלח
1/2 כוס שמן
1 יחידה לימון כבוש ננסי או כף לימון כבוש רגיל (אופציה לא חובה במידה ושמים להפחית מהמלח ברוטב)

אופן הכנה קציצות :
בקערה לשים : דג טחון, בצל מגורד גס, פטרוזיליה קצוצה, 1 כף פירורי לחם, מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כמון, שום ושמן לערבב היטב לעיסה אחידה ולהכניס למקרר למנוחה ל1 שעה.

רוטב:
בסיר לשים 1/2 כוס שמן, רצועות גמבה, פלפל חריף חתוך לטבעות, לטגן על אש בינונית כ-5 דקות עד שהגמבה שחומה ,
להוסיף: שיני שום שלמות, 3/4 חבילה כוסברה שטופה וקצוצה גס כולל הגבעולים ,פלפלים יבשים מתוקים, מלח, ,1 כף פפריקה מתוקה, קופסת סלט גרגרי חומוס פיקנטי של צבר , ולימון כבוש , 1 כוס מים,
להביא לרתיחה ולבשל על אש בינונית גבוהה עד שהרוטב מסמיך,

נכין קציצות מתערובת הדג , ברגע שהרוטב הסמיך והצטמצם נוסיף את קציצות הדג לסיר בשורה אחת ,
נערבב בקערית 1 כף פפריקה מתוקה עם 2 כפות שמן לרוטב אחיד, ונפזר על כל קציצה מעט מהפפריקה והשמן נכסה את הסיר ונבשל 2 דקות באש גבוהה, ננמיך ונבשל 10 דקות , נפזר מהרוטב שנוצר בסיר על הקציצות בעזרת כף במידה וחסר קצת רוטב להוסיף 1/2 כוס מים רותחים, נבשל שוב 15 דקות , נטעם תיבול ונשפר במידת הצורך (מליחות חרפרפות עם מעט פפריקה חריפה), נפזר את יתרת הכוסברה הקצוצה ונכבה את הסיר.

שעה לפני שיושבים לאכול אני מכניסה את סיר הדגים לתנור בחום 180 מעלות הדגים מגיעים לשולחן חמים וטעימים בפסח נאכל עם לחמניות כשרות .


*** אפשר להוסיף עוד קופסת חומוס משימורים (שששש לא לגלות לאמא שלי..כן עוד קיצור דרך .) מסוננת בתחילת הבישול.****




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)