Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שבת, 29 באפריל 2017

חטיף פצפוצי אורז טחינה סילאן ושוקולד







חטיף פצפוצי אורז טחינה סילאן ושוקולד מהיר הכנה,  החטיף פרווה, צמחוני וטבעוני (לא יאומן!!) והכי חשוב טעים מאוד, יש בו מתיקות עדינה וקרנצ'יות משגעת, את החטיף הכנתי ולקחתי לפיקניק (שמרתי בצידנית עם קרח שהשוקולד לא ימס ) כי אני חייבת להביא משהו מתוק לסיום הארוחה והפעם ביקשו שיהיה פרווה צמחוני וטבעוני (כן וגם טעים ) חתיכת אתגר... לציפוי השוקולד השתמשתי במשקה אורז 
שמשתלב נהדר עם השוקולד והתאים מאוד לפצפוצי האורז, החטיף נחטף וכולם היו מרוצים! סיום מושלם לארוחת פיקניק על האש מחוץ לבית שנתחיל.....

חומרים :

תבנית 30/20
5 כוסות פצפוצי אורז (כוס חד פעמית שתייה קרה )125 גרם
1 כוס סילאן
7 כפות טחינה
150 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס משקה אורז
1 כוס אגוזים קצוצים גס (אגוזי לוז קלויים ואגוזי מלך )

אופן הכנה:
לשים את פצפוצי האורז בקערה.

בקלחת שמים סילאן וטחינה מחממים על הגז עד לרתיחה וקבלת מרקם טופי זה קורה מהר , להמתין 5 דקות לשפוך את תערובת הסילאן על פצפוצי האורז  ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה, לרפד תבנית בנייר אפייה לשפוך את תערובת הפצפוצים על נייר האפייה לשטח מעט, להכניס ל- 10 דקות למקרר עד שהתערובת מתקשה,


בקערית למיקרוגל לשים 150 גרם שוקולד מריר וחצי כוס משקה אורז , לחמם 1 דקה לערבב עד לקבלת רוטב חלק (במידה וחסר משקה אורז להוסיף טיפה) לשפוך על פצפוצי האורז בשיכבה אחידה ולפזר את האגוזים הקצוצים, להכניס לקירור. 

לפני ההגשה  להוציא ולחתוך לקוביות , לשמור בקופסה במקרר.

*** אפשר לשים במקום שוקולד מריר שוקולד חלב (ואז החטיף לא פרווה) או ממרח לוטוס,








5 תגובות:

  1. מה אפשר במקום חלב אורז איזה תחליב אחר אפשר

    השבמחק
    תשובות
    1. כן לפרווה חלב קוקוס או קרם קוקוס לחלבי שמנת מתוקה הכמות נשארת זהה :)

      מחק
  2. שלום סיגל...יש לך רעיון מה לעשות שהשכבה של פצפוצי האורז תישאר קריספית גם מחוץ למקרר?
    תודה

    השבמחק

אשמח לתגובות :)