Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שבת, 27 במאי 2017

בורקיטס גבינה וחצילים













 בורקיטס גבינה וחצילים הפעם הכנתי כרולדה, בכל זאת שבועות ויש עוד הרבה מאפים להכין קצת קיצור דרך לא יזיקו לנו , מתקבל מאפה קריספי מבחוץ, רך וטעים מבפנים, המילוי נהדר מרגישים את טעם החציל המעושן שמשתלב נהדר עם הגבינות, מבחינתי זה טעמי ילדות טעימים ,בחג השבועות או בשבת בבוקר לאכול עם ביצים קשות, זיתים וסלט עונג מושלם. אפשר להכין מראש להקפיא ולאפות סמוך להגשה . 

חומרים:
3 כוסות קמח  (כוס חד פעמית שתייה קרה)
1 שקית אבקת אפייה
100 גרם חמאה (להוציא מהמקרר 20 דקות לפני )
1 מיכל שמנת חמוצה (15%)
1/4 כוס שמן
1 ביצה
1 כפית שטוחה מלח

מילוי:
1 חציל קטן קלוי
250 גרם גבינה למילוי מאפים של השף הלבן
250 גרם גבינה בולגרית או צפתית או גבינה בוכרית/חמד
2 פרוסות גבינה צהובה
1 ביצה

לציפוי :
1 ביצה
100 גרם פרמז'ן
שומשום, קצח

בצק אופן הכנה:
מערבבים 3 כוסות קמח, 1 שקית אבקת אפייה , 100 גרם חמאה, 1 מיכל שמנת חמוצה , 1/4 כוס שמן,1 ביצה, 1 כפית שטוחה מלח, בהתחלה לערבב עם מזלג ולאחר מכן ללוש ידנית עד לקבלת בצק אחיד, לעטוף בניילון ולהניח במקרר ל-1 שעה

חציל קלוי : נשים את החציל על הגז ונצלה כ- 6 דקות מכל צד, עד שהחציל נעשה רך,  נעביר לצלחת לקירור, נחתוך את החציל באמצע לאורך ונחלץ בעזרת כף את בשר החציל, החלק הפנימי ללא הקליפה , נעביר לקערה.

מילוי :
לקערת החציל נוסיף:  חצי חבילה גבינה למאפים השף הלבן ,  גבינה מלוחה מפוררת, לגרד 2 פרוסות גבינה צהובה לערבב ולטעום, להוסיף מלח רק במידת הצורך , לאחר שטעמנו ותיקנו תיבול נוסיף 1 ביצה ונערבב לתערובת אחידה.

אופן הכנה:
לאחר שעה  נחלק את הבצק ל-5 חלקים )
נרדד כל חלק על נייר אפיה מקומח למלבן בעובי 1/2 ס"מ  נניח כ 3 כפות  ממלית הגבינות והחציל על קצה המלבן ונגלגל לרולדה ,(המילוי צריך להספיק ל-6 הרולדות), להדק היטב את הקצוות ולהניח בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה , להמשיך ליצור את הבורקיטס עם שאר הבצק, להבריש את הבורקיטס בביצה ולפזר שומשום / קצח וגבינת פרמ'זן בנדיבות,

** במידה ורוצים להקפיא חלק מהבורקיטס זה הזמן לסדר בקופסה ולהפריד בין קומה לקומה בנייר אפייה   **

לאפות בחום 180 מעלות כ-25 דקות או עד שמזהיב .

*** לקיצור דרך אפשר לקנות חציל קלוי טבעי

*** חשוב לעבוד עם בצק קר (אני שומרת את הקמח שלי במקרר לפני השימוש), הבורקיטס יצאו פריכים ועסיסים.

*** לחסוך בעבודה אפשר להכין מראש להקפיא לפני האפייה,

*** לרדד את הבצק על נייר אפייה מקומח קלות , חסכנו בניקיון ויותר קל לחלץ את הבצק לתבנית.













אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)